Omenainen perunasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/1D2A4022-1.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhlan nautinnot
- Kasvisruoat
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Munaton
- Sieniruoat
- Vappu
- Vegaani
Valmistusohje
1 kg perunoita
1 kurkku
1-3 omenaa
2 maustekurkkua
1 dl silputtua ruohosipulia
1 dl silputtua persiljaa
1-2 dl pikkelöityjä sieniä
kastike:
1,5 dl öljyä
3 tl sinappia
4 rkl tyrni- tai sitruunamehua
suolaa ja sokeria
koristeeksi:
krassinkukkia tai muita syötäviä kukkia
- Keitä pestyt perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa perunat, kurkku, omenat ja maustekurkku kuutioiksi. Silppua ruohosipuli ja persilja ja lisää pikkelöityjen sienten kanssa kasvisten joukkoon.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten päälle. Sekoita ja anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
261
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 20.5 mg
- Rauta 1.3 mg
- Kalsium 20.8 mg
- Natrium 326.6 mg
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Sokerit 6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.2 g
- Proteiini 2.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Rasva 17.4 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
1000 gPeruna, punnittu kuorineen
-
1 kplKurkku
-
3 kplOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
2 kplMaustekurkku, sokerisuolattu
-
100 gEtikkasienisäilyke
-
135 gRypsiöljy
-
3 tlSinappi
-
40 gSitruunamehu
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
0.25 tlSokeri