Omenainen perunasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/1D2A4022-1.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhlan nautinnot
- Kasvisruoat
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Munaton
- Sieniruoat
- Vappu
- Vegaani
Valmistusohje
1 kg perunoita
1 kurkku
1-2 omenaa
2 maustekurkkua
1 dl silputtua ruohosipulia
1 dl silputtua persiljaa
1-2 dl pikkelöityjä sieniä
kastike:
1,5 dl öljyä
1 rkl sinappia
2 rkl tyrni- tai sitruunamehua
1 rkl viinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
koristeeksi: krassinkukkia tai muita syötäviä kukkia
1.Keitä pestyt perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
2.Kuori ja leikkaa perunat, kurkku, omenat ja maustekurkku kuutioiksi.
3.Silppua ruohosipuli ja persilja ja lisää pikkelöityjen sienten kanssa kasvisten joukkoon.
4.Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten päälle. Sekoita ja anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.
Testattu Marttakeittiössä
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 17.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 2.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29 g
- Sokerit 4.7 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 328 mg
- Kalsium 21 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 18.3 mg
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
0.5 tlMustapippuri
-
1 rklViinietikka
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
20 gSitruunamehu
-
1 rklSinappi
-
135 gRypsiöljy
-
100 gEtikkasienisäilyke
-
2 kplMaustekurkku, sokerisuolattu
-
2 kplOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
1 kplKurkku
-
1000 gPeruna, punnittu kuorineen