Omenainen perunasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/1D2A4022-1.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Munaton
- Sieniruoat
Valmistusohje
1 kg perunoita
1 kurkku
1-3 omenaa
2 maustekurkkua
1 dl silputtua ruohosipulia
1 dl silputtua persiljaa
1-2 dl pikkelöityjä sieniä
kastike:
1,5 dl öljyä
3 tl sinappia
4 rkl tyrni- tai sitruunamehua
suolaa ja sokeria
koristeeksi:
krassinkukkia tai muita syötäviä kukkia
Keitä pestyt perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa perunat, kurkku, omenat ja maustekurkku kuutioiksi. Silppua ruohosipuli ja persilja ja lisää pikkelöityjen sienten kanssa kasvisten joukkoon.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten päälle. Sekoita ja anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
261
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 20.5 mg
- Rauta 1.3 mg
- Kalsium 20.8 mg
- Natrium 326.6 mg
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Sokerit 6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.2 g
- Proteiini 2.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Rasva 17.4 g
Ainesosat
-
1000 gPeruna, punnittu kuorineen
-
1 kplKurkku
-
3 kplOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
2 kplMaustekurkku, sokerisuolattu
-
100 gEtikkasienisäilyke
-
135 gRypsiöljy
-
3 tlSinappi
-
40 gSitruunamehu
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
0.25 tlSokeri