Valmistusohje

1 kg perunoita
1 kurkku
1-3 omenaa
2 maustekurkkua
1 dl silputtua ruohosipulia
1 dl silputtua persiljaa
1-2 dl pikkelöityjä sieniä

kastike:
1,5 dl öljyä
3 tl sinappia
4 rkl tyrni- tai sitruunamehua
suolaa ja sokeria

koristeeksi:
krassinkukkia tai muita syötäviä kukkia

Keitä pestyt perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa perunat, kurkku, omenat ja maustekurkku kuutioiksi. Silppua ruohosipuli ja persilja ja lisää pikkelöityjen sienten kanssa kasvisten joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten päälle. Sekoita ja anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 261 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 20.5 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 20.8 mg
  • Natrium 326.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Sokerit 6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.2 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Rasva 17.4 g