Valmistusohje

4 pienehköä omenaa
2 dl omenasosetta
1 prk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (n. 200 g) maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
noin 2 dl mysliä

1.Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.
2.Vaahdota vaniljakastike.
3.Sekoita rahka ja vaniljakastike keskenään tasaiseksi seokseksi. Mausta vaniljasokerilla.
4.Kokoa kerrosherkut läpinäkyviinlaseihin tai jälkiruokakulhoihin. Laita kerroksittain rahkaseosta, omenanpalasia, mysliä ja omenasosetta.
5.Ripottele päällimmäiseksi koristeeksi omenanpalasia tai mysliä.
6.Tarjoa heti jälkiruoaksi tai välipalaksi.

Vinkki: Omenan tummumista voi estää sitruunamehulla.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 2.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Proteiini 6.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.5 g
  • Sokerit 13.7 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 55.8 mg
  • Kalsium 86.5 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 10.1 mg