Ainesosat

  • 1000 g
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 0.75 dl
    Siirappi
  • 1 dl
    Sokeri
  • 0.5 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 50 g
    Voi
  • 1 rkl
    Sokeri
  • 250 g
    Perunavoitaikina

Reseptin ravintosisältö

Energia 606 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.2 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 84.2 mg
  • Natrium 280.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Sokerit 66.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 98.7 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 15.4 g
  • Rasva 25.9 g

Valmistusohje

1 kg omenia
3/4 dl siirappia
1 dl sokeria
kanelia
250 g pakasteruisperunataikinaa
50 g sulatettua voita
sokeria

  1. Pese ja halkaise omenat. Poista siemenkodat.
  2. Laita omenanpuolikkaat reunalliseen vuokaan, joko yhteen melko isoon tai kahteen pieneen (halkaisija noin 18 cm).
  3. Valuta siirappi päälle ja ripottele sokeri sekä kanelia pinnalle.
  4. Kauli sulanut ruistaikinakuori ohueksi, vuoan kokoiseksi levyksi ja aseta levy omenoiden päälle.
  5. Voitele voisulalla ja ripottele sokeria pinnalle.
  6. Paista uunissa 200°C:ssa noin 30 minuuttia.

    Tarjoa vaniljakastikkeen tai –jäätelön kanssa.
Jaa sivu