Omenakukko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/omenakukko-ID-24203.jpg
Omenakukko
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
Valmistusohje
1 kg omenia
3/4 dl siirappia
1 dl sokeria
kanelia
250 g pakasteruisperunataikinaa
50 g sulatettua voita
sokeria
- Pese ja halkaise omenat. Poista siemenkodat.
- Laita omenanpuolikkaat reunalliseen vuokaan, joko yhteen melko isoon tai kahteen pieneen (halkaisija noin 18 cm).
- Valuta siirappi päälle ja ripottele sokeri sekä kanelia pinnalle.
- Kauli sulanut ruistaikinakuori ohueksi, vuoan kokoiseksi levyksi ja aseta levy omenoiden päälle.
- Voitele voisulalla ja ripottele sokeria pinnalle.
- Paista uunissa 200°C:ssa noin 30 minuuttia.
–
Tarjoa vaniljakastikkeen tai –jäätelön kanssa.
0.38 kg CO2 ekv
- Energia 202 kcal/annos
- C-vitamiini 3.7 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 28.1 mg
- Natrium 93.4 mg
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Sokerit 22.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.9 g
- Proteiini 1.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
- Rasva 8.6 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gOmena, ulkomainen, kuorittu
-
0.75 dlSiirappi
-
1 dlSokeri
-
0.5 tlKaneli, jauhettu
-
50 gVoi
-
1 rklSokeri
-
250 gPerunavoitaikina