Omenakukko

12 annosta

Valmistusohje

1 kg omenia
3/4 dl siirappia
1 dl sokeria
kanelia
250 g pakasteruisperunataikinaa
50 g sulatettua voita
sokeria

  1. Pese ja halkaise omenat. Poista siemenkodat.
  2. Laita omenanpuolikkaat reunalliseen vuokaan, joko yhteen melko isoon tai kahteen pieneen (halkaisija noin 18 cm).
  3. Valuta siirappi päälle ja ripottele sokeri sekä kanelia pinnalle.
  4. Kauli sulanut ruistaikinakuori ohueksi, vuoan kokoiseksi levyksi ja aseta levy omenoiden päälle.
  5. Voitele voisulalla ja ripottele sokeria pinnalle.
  6. Paista uunissa 200°C:ssa noin 30 minuuttia.

    Tarjoa vaniljakastikkeen tai –jäätelön kanssa.
Hiilijalanjälki
0.38 kg CO2 ekv
  • Energia 202 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.7 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 28.1 mg
  • Natrium 93.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 22.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.9 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Rasva 8.6 g