Omenalimppu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Omenalimppu.jpg
Omenalimppu
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
2 pyöreää limppua
2 1/2 dl piimää
5 dl omenasosetta
1 dl siirappia
1/2 dl öljyä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl kuminoita
1 dl kauranlesettä
7 dl ruisjauhoja
hiivaleipäjauhoja
- Lämmitä piimä, omenasose ja siirappi kädenlämpöiseksi. Jos omenasose on sokeroitua, vähennä siirapin määrää.
- Murenna hiiva joukkoon.
- Lisää öljy, hienonnetut kuminat ja suola.
- Sekoita joukkoon leseet, ruisjauhot ja alusta taikina hiivaleipäjauhoilla melko kiinteäksi.
- Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta kaksi pyöreää limppua, kohota ne hyvin ja pistele ennen uuniin panoa.
- Kypsennä 175°C:ssa noin tunti.
- Voitele leipiä kypsymisen loppuvaiheessa siirappivedellä.
0.05 kg CO2 ekv
- Energia 46 kcal/annos
- C-vitamiini 0.9 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 10 mg
- Natrium 42.2 mg
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Sokerit 3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.1 g
- Proteiini 1.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Rasva 1.1 g
Pääraaka-aineet
-
2 1/2 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
-
5 dlOmenasose, makeuttamaton
-
1 dlSiirappi
-
1/2 dlRypsiöljy
-
50 gHiiva
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlKuminan siemenet
-
1 dlLese, kauralese
-
7 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
1 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho