Ainesosat

  • 2 1/2 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 5 dl
    Omenasose, makeuttamaton
  • 1 dl
    Siirappi
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 50 g
    Hiiva
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Kuminan siemenet
  • 1 dl
    Lese, kauralese
  • 7 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 1 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho

Reseptin ravintosisältö

Energia 698 kcal/annos
  • C-vitamiini 14 mg
  • Rauta 8 mg
  • Kalsium 150.2 mg
  • Natrium 632.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 19.3 g
  • Sokerit 45.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 137.1 g
  • Proteiini 16.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
  • Rasva 16.1 g

Valmistusohje

2 pyöreää limppua

2 1/2 dl piimää
5 dl omenasosetta
1 dl siirappia
1/2 dl öljyä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl kuminoita
1 dl kauranlesettä
7 dl ruisjauhoja
hiivaleipäjauhoja

  1. Lämmitä piimä, omenasose ja siirappi kädenlämpöiseksi. Jos omenasose on sokeroitua, vähennä siirapin määrää.
  2. Murenna hiiva joukkoon.
  3. Lisää öljy, hienonnetut kuminat ja suola.
  4. Sekoita joukkoon leseet, ruisjauhot ja alusta taikina hiivaleipäjauhoilla melko kiinteäksi.
  5. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  6. Leivo taikinasta kaksi pyöreää limppua, kohota ne hyvin ja pistele ennen uuniin panoa.
  7. Kypsennä 175°C:ssa noin tunti.
  8. Voitele leipiä kypsymisen loppuvaiheessa siirappivedellä.
Jaa sivu