Valmistusohje

2 pyöreää limppua

2 1/2 dl piimää
5 dl omenasosetta
1 dl siirappia
1/2 dl öljyä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl kuminoita
1 dl kauranlesettä
7 dl ruisjauhoja
hiivaleipäjauhoja

  1. Lämmitä piimä, omenasose ja siirappi kädenlämpöiseksi. Jos omenasose on sokeroitua, vähennä siirapin määrää.
  2. Murenna hiiva joukkoon.
  3. Lisää öljy, hienonnetut kuminat ja suola.
  4. Sekoita joukkoon leseet, ruisjauhot ja alusta taikina hiivaleipäjauhoilla melko kiinteäksi.
  5. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  6. Leivo taikinasta kaksi pyöreää limppua, kohota ne hyvin ja pistele ennen uuniin panoa.
  7. Kypsennä 175°C:ssa noin tunti.
  8. Voitele leipiä kypsymisen loppuvaiheessa siirappivedellä.

Ainesosat

  • 2 1/2 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 5 dl
    Omenasose, makeuttamaton
  • 1 dl
    Siirappi
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 50 g
    Hiiva
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Kuminan siemenet
  • 1 dl
    Lese, kauralese
  • 7 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 1 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho

Reseptin ravintosisältö

Energia 46 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.9 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 10 mg
  • Natrium 42.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.1 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1.1 g
Jaa sivu