Omenamehu viinihapolla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/09/IMG_3274-1.jpeg
Omenamehu viinihapolla
Perinteinen omenamehu viinihapolla valmistuu kotikeittiössä ilman mehumaijaa. Viinihappoa löydät isoista marketeista tai apteekista.
Valmistusohje
3 litraa pilkottuja kotimaisia omenia
3 litraa vettä
25 g viinihappoa
sokeria maun mukaan
- Huuhtele omenat. Poista kannat ja siemenkodat, älä kuori. Leikkaa omenat isohkoiksi paloiksi. Laita palat astiaan (kattilaan tai sankoon), jossa on kansi.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada omenoiden päälle. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon viinihappo. Sekoita. Laita kansi päälle ja anna olla viileässä 2–3 vuorokautta.
- Siivilöi mehu tiheän siivilän läpi. Lämmitä osa mehusta ja sekoita joukkoon sokeri. Kun sokeri on liuennut, lisää kylmä mehu joukkoon.
- Kaada mehu puhtaisiin pulloihin ja sulje tiukasti. Säilytä mehu kylmässä. Mehu säilyy kylmässä useita viikkoja.
Mehuun voi käyttää rupisia omenia, huonot ja pilaantuneet kohdat täytyy poistaa.