Valmistusohje

3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2–3 omenaa pieneksi kuutioituna (noin 3 dl)
1 dl ruokakermaa tai maitoa
1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g rasvaa sulatettuna
1 dl appelsiinituoremehua tai muuta mehua
2 munaa

1. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään kulhossa.
2. Pese, kuori ja kuutioi omenat.
3. Lisää kuivien aineiden joukkoon omenakuutiot.
4. Sekoita lopuksi muut aineet taikinaan huolellisesti.
5. Jaa taikina tukeviin muffinssivuokiin.
6. Paista 200°C:ssa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. 

VINKKI! Jos haluat, voit kuorruttaa jäähtyneet muffinssit.

Kuorrutus:
75 g pehmeää margariinia tai voita
100 g tuorejuustoa
4 dl tomusokeria

1. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään hyvin.
2. Levitä tai pursota kuorrutus muffinssien päälle.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 343 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 15.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 48.6 g
  • Sokerit 32.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 227.2 mg
  • Kalsium 132.1 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 4.8 mg
Jaa sivu