Valmistusohje

1 l happamia omenalohkoja
1 sitruunan mehu

  1. Pane omenalohkot laakeaan mikroaaltouuniin käyvään astiaan, vaikkapa lasivuokaan.
  2. Kaada sitruunamehu päälle ja peitä mikrokuvulla.
  3. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 7-8 minuuttia eli kunnes omenat ovat täysin soseutuneita.
  4. Sekoita välillä.
  5. Sekoita lopuksi sose tasaiseksi. Sauvasekoittimella saat todella tasaisen soseen.
  6. Lisää halutessasi sokeria.
  7. Laita sose rasioihin, jäähdytä ja pakasta.

Reseptin ravintosisältö

Energia 68 kcal/annos
  • C-vitamiini 17.5 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 9 mg
  • Natrium 1.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Sokerit 13.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.1 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.2 g
Jaa sivu