Oreganocrostinit

4 annosta

Valmistusohje

1 patonki tai päivän vanha hiivaleipä
0,5 rkl kuivattua, hienonnettua oreganoa
0,5-0,75 dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää oliiviöljyn joukkoon oregano ja hienonnettu valkosipuli. Anna maustua noin 12 tuntia ennen käyttöä. Öljyn maku vain paranee seuraavana päivänä.
  2. Siivuta patonki noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Lusikoi/sivele leipäsiivujen päälle öljyseosta.
  3. Paista 200-asteessa uunin ylätasolla noin 5-6 minuuttia.
  4. Ripottele valmiiden crostinejen pinnalle aavistus suolaa ja tarjoa heti.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.15 kg CO2 ekv
  • Energia 290 kcal/annos
  • Rasva 9.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
  • Proteiini 7.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 46.3 g
  • Sokerit 0.3 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 1045.4 mg
  • Kalsium 18.5 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg