Oreganocrostinit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/oreganocrostinit.jpg
Oreganocrostinit
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
1 patonki tai päivän vanha hiivaleipä
0,5 rkl kuivattua, hienonnettua oreganoa
0,5-0,75 dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää oliiviöljyn joukkoon oregano ja hienonnettu valkosipuli. Anna maustua noin 12 tuntia ennen käyttöä. Öljyn maku vain paranee seuraavana päivänä.
- Siivuta patonki noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Lusikoi/sivele leipäsiivujen päälle öljyseosta.
- Paista 200-asteessa uunin ylätasolla noin 5-6 minuuttia.
- Ripottele valmiiden crostinejen pinnalle aavistus suolaa ja tarjoa heti.
Testattu Marttakeittiössä
0.15 kg CO2 ekv
- Energia 290 kcal/annos
- Rasva 9.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
- Proteiini 7.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 46.3 g
- Sokerit 0.3 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 1045.4 mg
- Kalsium 18.5 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklOliiviöljy
-
400 gVaalea leipä, hiivaleipä, vesi, hiivaleipäjauho
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
3.5 gValkosipuli
-
1 tlOregano, kuivattu