Paahdettu hedelmäsalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

2 omenaa
3 luumua
100 g puolukoita
3 rkl (vegaanista) margariinia
2 rkl sokeria
½ dl hasselpähkinärouhetta
Tarjoiluun
(Vegaanista) vaniljajäätelöä

  1. Halkaise omena ja poista siemenkota. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Kuutioi omena reiluiksi paloiksi.
  2. Halkaise luumut ja poista kivi. Paloittele muutamaan osaan.
  3. Aseta hedelmät voideltuun vuolukivipataan (2,5 l) ja ripottele päälle sokeri, puolukat ja mantelirouhe.
  4. Paahda salaattia takassa noin kymmenen minuuttia, kunnes pinta saa väriä ja hedelmät pehmenevät.
  5. Laita vaniljajäätelö pakastettuun vuolukiviruukkuun (0,4 l) ja tarjoa hedelmäsalaatin kanssa.

Vinkki! Hedelmiä voi maustaa kanelilla tai vaniljasokerilla. Pähkinän sijasta voi käyttää myös mantelirouhetta.

Katso ohjevideolta lisää vinkkejä paahdetun hedelmäsalaatin valmistukseen.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 190 kcal/annos
  • Rasva 11.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.4 g
  • Sokerit 19 g
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Natrium 50.7 mg
  • Kalsium 19 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 12.9 mg