Paahdettu mysli

20 annosta

Valmistusohje

0,25 dl fariinisokeria
0,5 tl vaniljasokeria
0,25 dl hunajaa
0,25 dl rypsiöljyä
5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5 tl kanelia
0,5 dl rouhittuja manteleita
0,5 dl rouhittuja pähkinöitä
1 dl pilkottuja kuivia hedelmiä (luumuja, rusinoita tms.)

1. Lämmitä uuni 150 asteeseen.
2. Mittaa sokerit, hunaja ja öljy kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
3. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, suola ja kaneli. Sekoita hyvin.
4. Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 10 minuuttia.
5. Ota uunipelti pois uunista. Hienonna kauraseosta hieman haarukalla ja sekoita joukkoon mantelit ja pähkinät. Paista jälleen 10 minuuttia.
6. Anna kauraseoksen jäähtyä. Lisää seokseen kuivatut hedelmät ja sekoita hyvin.
7. Säilytä mysliä ilmatiiviissä astiassa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.06 kg CO2 ekv
  • Energia 103 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 15.2 mg
  • Natrium 59 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 4.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.1 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 3.9 g