Valmistusohje

0,25 dl fariinisokeria
0,5 tl vaniljasokeria
0,25 dl hunajaa
0,25 dl rypsiöljyä
5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5 tl kanelia
0,5 dl rouhittuja manteleita
0,5 dl rouhittuja pähkinöitä
1 dl pilkottuja kuivia hedelmiä (luumuja, rusinoita tms.)

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Mittaa sokerit, hunaja ja öljy kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, suola ja kaneli. Sekoita hyvin.

Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 10 minuuttia.

Ota uunipelti pois uunista. Hienonna kauraseosta haarukalla ja sekoita joukkoon mantelit ja pähkinät. Paista jälleen 10 minuuttia.

Anna kauraseoksen jäähtyä. Lisää seokseen kuivatut hedelmät ja sekoita hyvin.

Säilytä mysliä ilmatiiviissä astiassa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 138 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 20.2 mg
  • Natrium 78.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 6.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.1 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 5.1 g