Paahdettu pähkinäpuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/MArtat_pahkinapuuro_savulohimunakas_vaaka_H.jpg
Paahdettu pähkinäpuuro
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Välipalat
Valmistusohje
½ rkl öljyä
1 dl pähkinäsekoitusta
2 dl kaurahiutaleita
5 dl vettä
maustemitta suolaa
1. Rouhi pähkinät terävällä veitsellä karkeaksi rouheeksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa.
3. Lisää pähkinät ja kaurahiutaleet ja paahda muutama minuutti käännellen.
4.Lisää vesi ja laske lieden lämpöä. Hauduta noin 5 minuuttia ja mausta suolalla.
5. Anna vetäytyä hetki.
Vinkki: Tarjoile puuro esimerkiksi banaanin, raejuuston ja marjojen kanssa!
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 498 kcal/annos
- Rauta 5.4 mg
- Kalsium 76.3 mg
- Natrium 100.3 mg
- Kuitu, kokonais- 5.8 g
- Sokerit 2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 48.1 g
- Proteiini 14.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
- Rasva 29.5 g
Pääraaka-aineet
-
0.5 rklRypsiöljy
-
70 gPähkinä, hasselpähkinä
-
130 gKaurahiutale
-
0.5 gSuola, pöytäsuola