Valmistusohje

6 porkkanaa
pieni kukkakaali (400 g) tai pakastekukkakaalia
4 rkl öljyä
4 rkl (vaahtera)siirappia
1 tl (sormi)suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
2 dl kvinoa
1 dl pekanipähkinöitä
70 g pinaattia tai rucolaa
Öljykastike:
0,5 dl (oliivi)öljyä
0,25 dl (vaahtera)siirappia
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Ranskankerma-omenakastike:
1 dl raastettua omenaa
1 dl kuutioitua maustekurkkua
2 dl ranskankermaa
1 tl ranskalaista sinappia
suolaa
jauhettua valkopippuria

  1. Valmista ensin ranskankerma-omenakastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Laita kastike kylmään maustumaan.
  2. Valmista sitten öljykastike. Mittaa ainekset pieneen kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen jäähtyä salaatin valmistamisen ajan.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja leikkaa puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Levitä kiekot toiselle puoliskoa uunipeltiä leivinpaperin päälle. Leikkaa kukkakaali noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä ne toiselle puoliskoa peltiä.
  4. Kaada öljy ja siirappi ohuena nauhana kasvisten päälle, ripottele pinnalle suolaa ja rouhi hiven  mustapippuria.
  5. Paista kasviksia uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, niin että ne ovat viittä vaille kypsiä ja niissä on vähän paistoväriä.
  6. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda pekanipähkinöitä kuumalla, kuivalla paistinpannulla.
  7. Asettele salaattiainekset kerroksittain tarjoiluvadille ja kaada päälle jäähtynyt öljykastike juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä ranskankerma-omenakastiketta.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu