Ainesosat

  • 400 g
    Silakkafilee
  • 160 g
    Punajuuri
  • 2 iso annos (100.0 g)
    Sipuli
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 50 g
    Persilja
  • 1 rkl
    Hunaja
  • 1 dl
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl

Reseptin ravintosisältö

Energia 275 kcal/annos
  • C-vitamiini 34.6 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 157.8 mg
  • Natrium 384.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 10.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.1 g
  • Proteiini 18 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Rasva 17.4 g

Valmistusohje

400 g perattuja päättömiä silakoita
2 punajuurta
2 isohkoa punasipulia
2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
nippu persiljaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl kermaviiliä tai creme fraichea

  1. Kuori punajuuret ja punasipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.
  2. Pyörittele kasvikset öljyssä ja laita uunipellille.
  3. Paahda uunissa 225°C:ssa noin 25 minuuttia.
  4. Lisää pellille silakat. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja paahda vielä 5 minuuttia.
  5. Silppua persilja ja ripottele se pellille.
  6. Valuta lopuksi päälle hieman juoksevaa hunajaa.

    Tarjoile suoraan pelliltä kermaviilin tai creme fraichen kanssa.
Jaa sivu