Valmistusohje

400 g perattuja päättömiä silakoita
2 punajuurta
2 isohkoa punasipulia
2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
nippu persiljaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl kermaviiliä tai creme fraichea

  1. Kuori punajuuret ja punasipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.
  2. Pyörittele kasvikset öljyssä ja laita uunipellille.
  3. Paahda uunissa 225°C:ssa noin 25 minuuttia.
  4. Lisää pellille silakat. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja paahda vielä 5 minuuttia.
  5. Silppua persilja ja ripottele se pellille.
  6. Valuta lopuksi päälle hieman juoksevaa hunajaa.

    Tarjoile suoraan pelliltä kermaviilin tai creme fraichen kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 275 kcal/annos
  • C-vitamiini 34.6 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 157.8 mg
  • Natrium 384.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 10.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.1 g
  • Proteiini 18 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Rasva 17.4 g
Jaa sivu