Valmistusohje

12 kpl

125 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
200 g sitruunan tai appelsiinin makuista tuorejuustoa
hedelmärakeita

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään sähkövatkaimella.
  2. Lisää munat yksitellen taikinaan koko ajan sekoittaen.
  3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltaista osaa taikinaan.
  4. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää taikinaan.
  5. Lisää lopuksi kermaviili ja suklaarouhe. Sekoita hellästi taikinan joukkoon.
  6. Jaa taikina voideltuihin muffinipellin koloihin tai paperisiin amerikanmuffinivuokiin.
  7. Paista muffineja 200°C:ssa noin 10-15 minuuttia.
  8. Kuorrutus: vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maustettu tuorejuusto.
  9. Koristele jäähtyneet muffinit kuorrutuksella ja halutessasi hedelmärakeilla.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 372 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 23.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 14.7 g
  • Proteiini 4.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.7 g
  • Sokerit 20.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 240.2 mg
  • Kalsium 135.5 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 1.1 mg
Jaa sivu