Valmistusohje

12 kpl

125 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
200 g sitruunan tai appelsiinin makuista tuorejuustoa
hedelmärakeita

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään sähkövatkaimella.
  2. Lisää munat yksitellen taikinaan koko ajan sekoittaen.
  3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltaista osaa taikinaan.
  4. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää taikinaan.
  5. Lisää lopuksi kermaviili ja suklaarouhe. Sekoita hellästi taikinan joukkoon.
  6. Jaa taikina voideltuihin muffinipellin koloihin tai paperisiin amerikanmuffinivuokiin.
  7. Paista muffineja 200°C:ssa noin 10-15 minuuttia.
  8. Kuorrutus: vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maustettu tuorejuusto.
  9. Koristele jäähtyneet muffinit kuorrutuksella ja halutessasi hedelmärakeilla.

Ainesosat

  • 125 g
    Voi
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 tl
    Sitruunankuori
  • 3 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 1/2 tl
    Leivinjauhe
  • 2 dl
    Kermaviili, rasvaa 10-12%
  • 100 g
    Suklaa tumma
  • 2 dl
    Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
  • 12 tl
    Sokeri
  • 200 g
    Tuorejuusto, rasvaa 30 %, cremebonjour/cantadou

Reseptin ravintosisältö

Energia 372 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.1 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 135.5 mg
  • Natrium 240.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 20.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.7 g
  • Proteiini 4.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 14.7 g
  • Rasva 23.7 g
Jaa sivu