Pad thai – paistetut nuudelit

4 annosta

Valmistusohje

Pad Thai on klassinen thaimaalainen ruokalaji. Kasviksia voit valita ruokaan jääkaapin sisällön tai mieltymysten mukaan. Nuudeliruoka saa makunsa tamarinditahnasta, jota valmistetaan tamarindipuun palkojen sisällä olevasta tahmeasta hedelmästä.  

250–300 g marinoitua tofua 
200 g   kaalia 
2  pientä porkkanaa 
3   valkosipulinkynttä 
1   punainen chili 
1 dl   kevät- tai ruohosipulisilppua 
1 dl   suolapähkinöitä 
150 g  täysjyväriisinuudelia 
2 rkl   seesami- tai rypsiöljyä 
2  kananmunaa  

Kastike:
0,5 dl   tamarinditahnaa  
0,5 dl   ruokosokeria tai fariinisokeria
1 rkl  kalakastiketta
1 rkl  soijakastiketta

Tarjoiluun:
1   lime  

  1. Leikkaa tofu puoliksi ja kääri puhtaaseen liinaan tai talouspaperiin. Aseta tofun päälle paino ja anna ylimääräisen nesteen imeytyä liinaan. 
  2. Viipaloi kaali. Pese, kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Hienonna valkosipuli, chili ja kevätsipuli. Murskaa suolapähkinät. Sekoita kastikkeen ainekset. 
  3. Murra nuudelit muutamaan palaan kulhoon. Kaada kuumaa vettä päälle ja anna pehmetä kaksi minuuttia. Valuta nuudelit, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään valumaan.  
  4. Leikkaa tofu sopiviksi kuutioksi. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Ruskista tofukuutiot pannulla tasaisesti käännellen öljyssä. Nosta erilliseen kulhoon odottamaan.  
  5. Lisää pannulle kaali, porkkana, valkosipuli ja chili. Paista pari minuuttia. Kokoa kasvikset pannun laidalle ja riko kananmunat toiseen laitaan. Sekoita munat kokkeliksi ja sitten kasviksiin.  
  6. Lisää nuudelit ja tofut. Sekoita joukkoon 2/3 kastikkeesta.   
  7. Pirskota päälle loput kastikkeesta sekä murskatut pähkinät. Tarjoile limelohkojen kera.

Testattu Marttakeittiössä.
 

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.79 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 470 kcal
  • Rasva 21.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
  • Proteiini 17.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 52.8 g
  • Sokerit 14.2 g
  • Kuitu, kokonais- 4.3 g
  • Natrium 1309 mg
  • Kalsium 304.2 mg
  • Rauta 5.7 mg
  • C-vitamiini 48.8 mg