Pähkinäinen lehtikaalipiirakka

10 annosta

Valmistusohje

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
75 g margariinia
3/4 dl rahkaa

Täyte:
250 g tuoretta lehtikaalia
3 punasipulia
öljyä
1 tl suolaa
1 maustemitta pippuria
2 dl juustoraastetta
1- 2 dl saksanpähkinöitä
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa

  1. Sekoita margariini, jauhot ja leseet sormilla nyppien.
  2. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Vuoraa piirakkavuoka (24 cm halkaisijaltaan) taikinalla jauhotuin käsin, myös reunat.
  4. Pistele taikina haarukalla ja anna seistä kylmässä noin 30 minuuttia.
  5. Hienonna lehtikaali ja keitä sitä muutama minuutti vedessä ja valuta.
  6. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota öljyssä sipulit ja kaali.
  7. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  8. Esipaista pohjaa 200°C:ssa noin 10 minuuttia.
  9. Lisää kaali-sipuliseokseen juustoraaste.
  10. Levitä kaali-sipuli-täyte ja karkeaksi rouhitut saksanpähkinät esipaistetun pohjan päälle.
  11. Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma ja maito.
  12. Kaada munamaitoseos täytteen päälle ja paista uunissa 35-40 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.39 kg CO2 ekv
  • Energia 289 kcal/annos
  • Rasva 20.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
  • Proteiini 10.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.8 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 336 mg
  • Kalsium 143.6 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 31.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus