Valmistusohje

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
75 g margariinia
3/4 dl rahkaa

Täyte:
250 g tuoretta lehtikaalia
3 punasipulia
öljyä
1 tl suolaa
1 maustemitta pippuria
2 dl juustoraastetta
1- 2 dl saksanpähkinöitä
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa

  1. Sekoita margariini, jauhot ja leseet sormilla nyppien.
  2. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Vuoraa piirakkavuoka (24 cm halkaisijaltaan) taikinalla jauhotuin käsin, myös reunat.
  4. Pistele taikina haarukalla ja anna seistä kylmässä noin 30 minuuttia.
  5. Hienonna lehtikaali ja keitä sitä muutama minuutti vedessä ja valuta.
  6. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota öljyssä sipulit ja kaali.
  7. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  8. Esipaista pohjaa 200°C:ssa noin 10 minuuttia.
  9. Lisää kaali-sipuliseokseen juustoraaste.
  10. Levitä kaali-sipuli-täyte ja karkeaksi rouhitut saksanpähkinät esipaistetun pohjan päälle.
  11. Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma ja maito.
  12. Kaada munamaitoseos täytteen päälle ja paista uunissa 35-40 minuuttia.

Ainesosat

  • 2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 dl
    Lese, kauralese
  • 75 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 3/4 dl
    Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
  • 250 g
    Lehtikaali
  • 3 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/5 tl
    Mustapippuri
  • 80 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, suurikoloinen, sinileima/gruyere
  • 130 g
    Pähkinä, saksanpähkinä
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 3 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli

Reseptin ravintosisältö

Energia 289 kcal/annos
  • C-vitamiini 31.1 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 143.6 mg
  • Natrium 336 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.8 g
  • Proteiini 10.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
  • Rasva 20.9 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu