Pähkinäinen lehtikaalipiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/lehtikaali-p_hkin_piirakka.jpg
Pähkinäinen lehtikaalipiirakka
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvikset
- Kasvis
- Suolainen leivonta
- Syksy
- Talvi
- Välipalat
Valmistusohje
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
75 g margariinia
3/4 dl rahkaa
Täyte:
250 g tuoretta lehtikaalia
3 punasipulia
öljyä
1 tl suolaa
1 maustemitta pippuria
2 dl juustoraastetta
1- 2 dl saksanpähkinöitä
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
- Sekoita margariini, jauhot ja leseet sormilla nyppien.
- Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Vuoraa piirakkavuoka (24 cm halkaisijaltaan) taikinalla jauhotuin käsin, myös reunat.
- Pistele taikina haarukalla ja anna seistä kylmässä noin 30 minuuttia.
- Hienonna lehtikaali ja keitä sitä muutama minuutti vedessä ja valuta.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota öljyssä sipulit ja kaali.
- Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Esipaista pohjaa 200°C:ssa noin 10 minuuttia.
- Lisää kaali-sipuliseokseen juustoraaste.
- Levitä kaali-sipuli-täyte ja karkeaksi rouhitut saksanpähkinät esipaistetun pohjan päälle.
- Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma ja maito.
- Kaada munamaitoseos täytteen päälle ja paista uunissa 35-40 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
0.39 kg CO2 ekv
- Energia 289 kcal/annos
- Rasva 20.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
- Proteiini 10.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.8 g
- Sokerit 3.7 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 336 mg
- Kalsium 143.6 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 31.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
3 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
1 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
130 gPähkinä, saksanpähkinä
-
80 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, suurikoloinen, sinileima/gruyere
-
1/5 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklRypsiöljy
-
3 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
250 gLehtikaali
-
3/4 dlRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
75 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1/2 dlLese, kauralese
-
2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea