Valmistusohje

800 g tomaatteja + n. 1 litra vettä TAI 800 g kuorittuja säilyketomaatteja
1 sipuli
2 punaista paprikaa
3 punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillomarmeladisokeria

  1. Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa eli kuori tomaatit ensin:
    Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota.
    Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi.
    Poista samalla kannat.
  2. Silppua sipuli.
  3. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  4. Hienonna chilipaprikat ja valkosipulinkynnet.
  5. Laita kattilaan kaltatut/säilyketomaatit, sipuli, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja mustapippuria.
  6. Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
  7. Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri ja keitä noin viisi minuuttia.

Purkita hieman jäähtynyt hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 44 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.7 g
  • Sokerit 10 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 59.4 mg
  • Kalsium 4.4 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 22.4 mg
Jaa sivu