Valmistusohje

800 g tomaatteja + n. 1 litra vettä TAI 800 g kuorittuja säilyketomaatteja
1 sipuli
2 punaista paprikaa
3 punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillomarmeladisokeria

  1. Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa eli kuori tomaatit ensin:
    Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota.
    Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi.
    Poista samalla kannat.
  2. Silppua sipuli.
  3. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  4. Hienonna chilipaprikat ja valkosipulinkynnet.
  5. Laita kattilaan kaltatut/säilyketomaatit, sipuli, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja mustapippuria.
  6. Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
  7. Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri ja keitä noin viisi minuuttia.

Purkita hieman jäähtynyt hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.

Ainesosat

  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 800 g
    Tomaatti
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 340 g
    Paprika, punainen
  • 3 kpl
    Chili, vihreä, tuore
  • 20 g
    Valkosipuli
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 dl
    Viinietikka
  • 350 g
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 44 kcal/annos
  • C-vitamiini 22.4 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 4.4 mg
  • Natrium 59.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 10 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.7 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g
Jaa sivu