Valmistusohje

800 g tomaatteja + n. 1 litra vettä TAI 800 g kuorittuja säilyketomaatteja
1 sipuli
2 punaista paprikaa
3 punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillomarmeladisokeria

  1. Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa eli kuori tomaatit ensin:
    Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota.
    Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi.
    Poista samalla kannat.
  2. Silppua sipuli.
  3. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  4. Hienonna chilipaprikat ja valkosipulinkynnet.
  5. Laita kattilaan kaltatut/säilyketomaatit, sipuli, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja mustapippuria.
  6. Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
  7. Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri ja keitä noin viisi minuuttia.

Purkita hieman jäähtynyt hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.

Ainesosat

  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 800 g
    Tomaatti
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 340 g
    Paprika, punainen
  • 3 kpl
    Chili, vihreä, tuore
  • 20 g
    Valkosipuli
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 dl
    Viinietikka
  • 350 g
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 444 kcal/annos
  • Rasva 1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 2.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 107.4 g
  • Sokerit 99.6 g
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Natrium 593.8 mg
  • Kalsium 43.7 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 224.1 mg

Kommentit (4)

  1. Hei!
    Herkulliselta vaikuttava säilöntä Ohje aion kokeilla! Voiko tätä myös soveltaa vihreille tomaateille?

    • Kiitos viestistä. Kyllä ohje soveltuu vihreille tomaateille kunhan ovat vihreää lajiketta ja kypsiä vihreitä tomaatteja. Hilloa ei pidä tehdä raaoista tomaateista. Raa’at vihreät tomaatit sisältävät vihreän perunan tavoin lievästi myrkyllisiä aineita, glykoalkaloideja. Tomaatissa tätä myrkkyä kutsutaan tomatiiniksi ja se saattaa jo pieninä annoksina aiheuttaa mm. ripulia, vatsakramppeja, pahoinvointia ja polttavaa tunnetta kurkussa.

  2. Hei! Tein ohjeen mukaan 2x annoksen pahoilaisenhilloa; laitoin ohjeen mukaan 2 L vettä kun käytin tuoreita tomaatteja ; ”hillo” kuin vettä?! Missä vika!?!

    • Kiitos palautteesta. Tarkennamme ohjeen. Vesi 1 l ohjeessa on tarkoitettu tomaattien kalttaukseen eli kuorimiseen. Sen ei ole tarkoitus tulla hilloon. Vetisestä hillosta voisi tehdä tomaattikeiton.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu