Paholaisen hillo
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_9940-1.jpg
-
Avainsanat:
- dipit ja marinadit
- Gluteeniton
- Kastikkeet
- Kesä
- Maidoton
- Munaton
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
800 g tomaatteja + vettä kalttaamiseen TAI 800 g kuorittuja säilyketomaatteja
1 sipuli
2 punaista paprikaa
3 punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillomarmeladisokeria
- Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa eli kuori tomaatit ensin:
Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne runsaassa kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota.
Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi.
Poista samalla kannat. - Silppua sipuli.
- Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna chilipaprikat ja valkosipulinkynnet.
- Laita kattilaan kaltatut/säilyketomaatit, sipuli, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja mustapippuria.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
- Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri ja keitä noin viisi minuuttia.
Purkita hieman jäähtynyt hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
44
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.7 g
- Sokerit 10 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 59.4 mg
- Kalsium 4.4 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 22.4 mg
Ainesosat
-
350 gSokeri
-
1/2 dlViinietikka
-
1/2 tlMustapippuri
-
20 gValkosipuli
-
3 kplChili, vihreä, tuore
-
340 gPaprika, punainen
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
800 gTomaatti
-
1 tlSuola, pöytäsuola