Paimenen paistos
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Paimenen-paistos_1.jpg
		
		Paimenen paistos
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Gluteeniton
 - Liha
 - Talvi
 - Uuni- ja pataruoat
 
Valmistusohje
300–400 g (lampaan)jauhelihaa
2 dl esikäsiteltyjä sieniä
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl lihalientä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl Worcestershire-kastiketta
½-1 tl rosmariinia
Pinnalle:
noin 1 l valmista perunasosetta
1 muna
tilkka maitoa tarvittaessa
(suolaa, mustapippuria)
- Laita uuni päälle 225°C:seen.
 - Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
 - Ruskista sipulit öljyssä.
 - Murenna jauheliha pannulle ja ruskista.
 - Hämmennä seosta hetki. Lisää halutessasi sienet.
 - Lisää lihaliemi ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia.
 - Levitä seos voideltuun uunivuokaan.
 - Notkista perunasosetta tarvittaessa tilkalla maitoa. Sekoita soseen joukkoon muna.
 - Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
 - Lusikoi perunasose vuokaan niin, että se peittää jauhelihan tasaisena kerroksena.
 - Laita ruoka uuniin 20-30 minuutiksi.
 
Tarjoa salaatin ja raasten kanssa.
Hiilijalanjälki / annos
							1.16							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 347 kcal
 - C-vitamiini 11.7 mg
 - Rauta 3.3 mg
 - Kalsium 82.4 mg
 - Natrium 922 mg
 - Kuitu, kokonais- 2.4 g
 - Sokerit 4 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 30.6 g
 - Proteiini 18.3 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
 - Rasva 18.7 g
 
Pääraaka-aineet
- 
								350 gJauheliha, lampaan, rasvaa 14 %
 - 
								80 gSieni tatti, hapero
 - 
								1 rklRypsiöljy
 - 
								1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
 - 
								7 gValkosipuli
 - 
								1 dlLihaliemi, laimennettu
 - 
								1 tlSuola, pöytäsuola
 - 
								1/2 tlMustapippuri
 - 
								1 rklSauce, worcestershire
 - 
								1 tlRosmariini, kuivattu
 - 
								10 dlPerunasose, kevytmaito
 - 
								1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
 - 
								2 rklMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug