Paimenen paistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/MARTAT_EU_paimenen_paistos_chili_con_carne_vaaka_H.jpg
Paimenen paistos
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Liha
- Syksy
- Talvi
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
Paimenen paistos
1,5 dl perunamuusijauhetta
6 dl kuumaa vettä
400 g pakastevihanneksia
3 dl chili con carne -kastiketta (ohje alla)
1 kananmuna
1 dl juustoraastetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl yrttimaustetta
Chili con carne -kastike
1 prk säilykelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk säilykepapuja (esim. kidney)
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl yrttimaustetta
0,5 tl rouhittua mustapippuria
chiliä (halutessa)
Valmista ensiksi kastike.
- Pilko liha pieniksi paloiksi ja paista pannulla öljyssä.
- Kuori ja hienonna sipulit, lisää pannulle ja anna pehmetä hetken.
- Lisää tomaattimurska ja valutetut pavut. Lisää tomaattimurskapurkkiin vesi ja kaada kastikkeen joukkoon. Mausta ja anna kastikkeen muhia pannulla noin 20 minuuttia.
Valmista seuraavaksi paistos.
- Sekoita kulhossa perunamuusijauhe ja kuuma vesi. Anna muusin tasaantua.
- Levitä sulaneet vihannekset voideltuun uunivuokaan. Kaada kastike päälle. Sekoita muusin joukkoon muna, juusto sekö mausteet. Lisää sose vuokaan ja levitä tasaisesti vihannesten ja kastikkeen päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 266 kcal/annos
- C-vitamiini 23.1 mg
- Rauta 3.2 mg
- Kalsium 146.6 mg
- Natrium 982.4 mg
- Kuitu, kokonais- 2.7 g
- Sokerit 7.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.6 g
- Proteiini 14.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
- Rasva 13.6 g
Pääraaka-aineet
-
300 gLihasäilyke, naudanliha
-
1 kplSipuli
-
14 gValkosipuli
-
400 gTomaattimurska
-
200 gPapu, kidneypapu, keitetty
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
400 gPakastekasvissekoitus, juuressekoitus
-
1 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
60 gJuusto, tuotekeskiarvo
-
150 gAPETIT PERUNAMUUSI 350 G