Paimenen paistos

G
6 annosta

Valmistusohje

Paimenen paistos
1,5 dl perunamuusijauhetta
6 dl kuumaa vettä
400 g pakastevihanneksia
3 dl chili con carne -kastiketta (ohje alla)
1 kananmuna
1 dl juustoraastetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl yrttimaustetta

Chili con carne -kastike

1 prk säilykelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk säilykepapuja (esim. kidney)
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl yrttimaustetta
0,5 tl rouhittua mustapippuria
chiliä (halutessa)

Valmista ensiksi kastike.

  1. Pilko liha pieniksi paloiksi ja paista pannulla öljyssä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit, lisää pannulle ja anna pehmetä hetken.
  3. Lisää tomaattimurska ja valutetut pavut. Lisää tomaattimurskapurkkiin vesi ja kaada kastikkeen joukkoon. Mausta ja anna kastikkeen muhia pannulla noin 20 minuuttia.

Valmista seuraavaksi paistos.

  1. Sekoita kulhossa perunamuusijauhe ja kuuma vesi. Anna muusin tasaantua.
  2. Levitä sulaneet vihannekset voideltuun uunivuokaan. Kaada kastike päälle. Sekoita muusin joukkoon muna, juusto sekö mausteet. Lisää sose vuokaan ja levitä tasaisesti vihannesten ja kastikkeen päälle.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 266 kcal/annos
  • C-vitamiini 23.1 mg
  • Rauta 3.2 mg
  • Kalsium 146.6 mg
  • Natrium 982.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Sokerit 7.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.6 g
  • Proteiini 14.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
  • Rasva 13.6 g