Paimenen paistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Paimenen-paistos_1.jpg
Paimenen paistos
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha
- Talvi
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
300–400 g (lampaan)jauhelihaa
2 dl esikäsiteltyjä sieniä
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl lihalientä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl Worcestershire-kastiketta
½-1 tl rosmariinia
Pinnalle:
noin 1 l valmista perunasosetta
1 muna
tilkka maitoa tarvittaessa
(suolaa, mustapippuria)
- Laita uuni päälle 225°C:seen.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Ruskista sipulit öljyssä.
- Murenna jauheliha pannulle ja ruskista.
- Hämmennä seosta hetki. Lisää halutessasi sienet.
- Lisää lihaliemi ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia.
- Levitä seos voideltuun uunivuokaan.
- Notkista perunasosetta tarvittaessa tilkalla maitoa. Sekoita soseen joukkoon muna.
- Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Lusikoi perunasose vuokaan niin, että se peittää jauhelihan tasaisena kerroksena.
- Laita ruoka uuniin 20-30 minuutiksi.
Tarjoa salaatin ja raasten kanssa.
1.16 kg CO2 ekv
- Energia 347 kcal/annos
- C-vitamiini 11.7 mg
- Rauta 3.3 mg
- Kalsium 82.4 mg
- Natrium 922 mg
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Sokerit 4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.6 g
- Proteiini 18.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Rasva 18.7 g
Pääraaka-aineet
-
350 gJauheliha, lampaan, rasvaa 14 %
-
80 gSieni tatti, hapero
-
1 rklRypsiöljy
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
7 gValkosipuli
-
1 dlLihaliemi, laimennettu
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 rklSauce, worcestershire
-
1 tlRosmariini, kuivattu
-
10 dlPerunasose, kevytmaito
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 rklMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug