Valmistusohje

300–400 g (lampaan)jauhelihaa
2 dl esikäsiteltyjä sieniä
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl lihalientä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl Worcestershire-kastiketta
½-1 tl rosmariinia

Pinnalle:
noin 1 l valmista perunasosetta
1 muna
tilkka maitoa tarvittaessa
(suolaa, mustapippuria)

  1. Laita uuni päälle 225°C:seen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista sipulit öljyssä.
  4. Murenna jauheliha pannulle ja ruskista.
  5. Hämmennä seosta hetki. Lisää halutessasi sienet.
  6. Lisää lihaliemi ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia.
  7. Levitä seos voideltuun uunivuokaan.
  8. Notkista perunasosetta tarvittaessa tilkalla maitoa. Sekoita soseen joukkoon muna.
  9. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  10. Lusikoi perunasose vuokaan niin, että se peittää jauhelihan tasaisena kerroksena.
  11. Laita ruoka uuniin 20-30 minuutiksi.

Tarjoa salaatin ja raasten kanssa.

Ainesosat

  • 350 g
    Jauheliha, lampaan, rasvaa 14 %
  • 80 g
    Sieni tatti, hapero
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 1 dl
    Lihaliemi, laimennettu
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 rkl
    Sauce, worcestershire
  • 1 tl
    Rosmariini, kuivattu
  • 10 dl
    Perunasose, kevytmaito
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 rkl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug

Reseptin ravintosisältö

Energia 347 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.7 mg
  • Rauta 3.3 mg
  • Kalsium 82.4 mg
  • Natrium 922 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Sokerit 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.6 g
  • Proteiini 18.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Rasva 18.7 g
Jaa sivu