Paistettu silli
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/Martat_paistettu_silli_H-e1734599962974.jpg
		
		Paistettu silli
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Joulu
 
Valmistusohje
2 vähäsuolaista sillifileetä
3-4 rkl korppujauhoja
1 munankeltuainen
0,5 dl kuohukermaa
valkopippuria
sokeria
Paistamiseen: voita
- Leikkaa sillifileet kuutioiksi ja paista voissa korppujauhojen kanssa.
 - Vatkaa munankeltuainen rikki, lisää sen joukkoon kerma ja hiukan valkopippuria.
 - Kaada seos pannulle. Sekoita hyvin ja ripottele päälle hiukan sokeria.
 - Tarjoa lämpimänä perunoiden kanssa tai hapanleivän päällä.
 
Hiilijalanjälki / annos
							0.63							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 324 kcal
 - Rasva 20.8 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 9.1 g
 - Proteiini 12.3 g
 - Hiilihydraatti, imeytyvä 22.1 g
 - Sokerit 17 g
 - Kuitu, kokonais- 0.5 g
 - Natrium 2608.4 mg
 - Kalsium 87.2 mg
 - Rauta 2.1 mg
 - C-vitamiini 0.1 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								1 rklVoi
 - 
								1 rklVoi
 - 
								0.5 tlSokeri
 - 
								0.5 tlValkopippuri
 - 
								0.2 cupKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
 - 
								1 kplKananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
 - 
								4 rklJauho, korppujauho
 - 
								350 gMauste/suolasilli, keskiarvo