Ainesosat

  • 6 dl
    Riisipuuro, maito, riisi, suolaa
  • 1 rkl
    Sokeri
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 rkl
    Voi
  • 3 dl
    Mansikka
  • 1 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri
  • 3 rkl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 93 kcal/annos
  • C-vitamiini 7.7 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 67 mg
  • Natrium 88.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Sokerit 7.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.3 g
  • Proteiini 2.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Rasva 3.2 g

Valmistusohje

Paistettua riisipuuroa mansikkakastikkeella

6 dl (melko kiinteää) riisipuuroa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1 rikottu kananmuna
Voita paistamiseen

1. Sekoita ainekset.
2. Kuumenna voinokare paistinpannussa. Voit hyvin käyttää myös lettupannua.
3. Lusikoi riisipuurosta sopivan kokoisia lettuja pannuun ja paista ne kullanruskeiksi kummaltakin puolelta.
Tarjoile mansikkakastikkeen kera.

Mansikkakastike:

3 dl sulaneita mansikoita (tai muita marjoja pakastimesta)
3 rkl sokeria
1 1/2 dl vettä

1. Kiehauta vesi ja anna sokerin liueta veteen.
2. Lisää soseutetut marjat ja tarjoile jälkiruokakastikkeena.

Lisää riisipuuroherkkuja

  • Sekoita kuohkeaksi vatkattua vaniljakastiketta riisipuuroon. Lisää rusinoita ja rouhittuja manteleita ja tarjoile jälkiruokana.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahto kylmään riisipuuroon ja tarjoile itse säilöttyjen hedelmien tai marjojen kera
  • Riisi à la Malta – appelsiiniriisi kera lämpimän mansikkakastikkeen.
Jaa sivu