Paistettua riisipuuroa mansikkakastikkeella

12 annosta

Valmistusohje

Paistettua riisipuuroa mansikkakastikkeella

6 dl (melko kiinteää) riisipuuroa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1 rikottu kananmuna
Voita paistamiseen

1. Sekoita ainekset.
2. Kuumenna voinokare paistinpannussa. Voit hyvin käyttää myös lettupannua.
3. Lusikoi riisipuurosta sopivan kokoisia lettuja pannuun ja paista ne kullanruskeiksi kummaltakin puolelta.
Tarjoile mansikkakastikkeen kera.

Mansikkakastike:

3 dl sulaneita mansikoita (tai muita marjoja pakastimesta)
3 rkl sokeria
1 1/2 dl vettä

1. Kiehauta vesi ja anna sokerin liueta veteen.
2. Lisää soseutetut marjat ja tarjoile jälkiruokakastikkeena.

Lisää riisipuuroherkkuja

  • Sekoita kuohkeaksi vatkattua vaniljakastiketta riisipuuroon. Lisää rusinoita ja rouhittuja manteleita ja tarjoile jälkiruokana.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahto kylmään riisipuuroon ja tarjoile itse säilöttyjen hedelmien tai marjojen kera
  • Riisi à la Malta – appelsiiniriisi kera lämpimän mansikkakastikkeen.
Hiilijalanjälki
0.21 kg CO2 ekv
  • Energia 93 kcal/annos
  • Rasva 3.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Proteiini 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.3 g
  • Sokerit 7.8 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 88.8 mg
  • Kalsium 67 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 7.7 mg