Valmistusohje

noin 500 g lanttua
2–3 rkl juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
2 rkl siirappia, fariinisokeria tai hunajaa
vajaa 1 tl suolaa

  1. Leikkaa lanttu lohkoiksi ja kuori lohkot.
  2. Leikkaa lohkot sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.
  3. Mittaa rasva pataan tai käytä pienen erän ruskistamiseen paistinpannua.
  4. Kuumenna rasva ja ruskista lanttukuutiot joka puolelta.
  5. Vähennä lämpö pieneksi, lisää siirappi (tai fariinisokeri tai hunaja) ja suola.
  6. Hauduta kuutiot pehmeiksi kannen alla.

Tarjoa kasvispihvien, porsaankyljysten, pekonin tai braatvurstin seurassa.

 

Reseptin ravintosisältö

Energia 140 kcal/annos
  • C-vitamiini 49.6 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 51.4 mg
  • Natrium 446.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 12.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.9 g
  • Proteiini 1.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 8.8 g
Jaa sivu