Valmistusohje

noin 500 g lanttua
2–3 rkl juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
2 rkl siirappia, fariinisokeria tai hunajaa
vajaa 1 tl suolaa

  1. Leikkaa lanttu lohkoiksi ja kuori lohkot.
  2. Leikkaa lohkot sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.
  3. Mittaa rasva pataan tai käytä pienen erän ruskistamiseen paistinpannua.
  4. Kuumenna rasva ja ruskista lanttukuutiot joka puolelta.
  5. Vähennä lämpö pieneksi, lisää siirappi (tai fariinisokeri tai hunaja) ja suola.
  6. Hauduta kuutiot pehmeiksi kannen alla.

Tarjoa kasvispihvien, porsaankyljysten, pekonin tai braatvurstin seurassa.

 

Kommentit (2)

  1. Lapsuusajan ( 50-luvulta asti) lanttukuutiot tehtiin näin, tosin voissa paistettiin Tarjoiltiin liharuokien lisukkeena, kyytipoikana oli lisäksi sokeroitua puolukkasosetta ja porkkanaraastetta. Yksinkertaista mutta hyvää ja terveellistä lisäksi edullista. Kasviksia syötiin muutenkin paljon, salaattia vain kesällä kun omasta pikku kasvimaasta saatiin. Jälkkäriksi marjakiisseliä, nam.

  2. Näin valmistettiin lanttukuutiot lapsuudessani, näin tein nytkin. Tai no, lapsuuskodissa rasva oli voita, olisi voinut olla myös silavaa, mutta nyt käytin rypsiöljyä.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu