Palak paneer nokkosesta

Kokeile valmistaa intialainen palak paneer kotimaisesta nokkosesta ja tofusta! Palak paneer nokkosista syntyy nopeasti ja maistuu taatusti!

G
4 annosta

Valmistusohje

1 l tuoreita nokkosia (1 dl ryöpättynä)
225–300 g tofua tai paneer-juustoa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
noin 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 rkl rypsiöljyä
1 mieto punainen chili
2 tl garam masala -mausteseosta⁠
10 cashewpähkinää⁠
2 dl kaura- tai ruokakermaa
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl suolaa⁠
Lisäksi:
1 dl tuoretta korianteria 

  1. Ryöppää nokkoset ja valuta siivilässä.
  2. Jos käytät tofua, kääri se talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle kuivumaan.
  3. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  4. Kuullota sipulit ja inkivääri kattilassa rypsiöljyssä.
  5. Hienonna nokkoset ja chili. Lisää ne ja garam masala kattilaan ja paista pari minuuttia.
  6. Rouhi cashewpähkinät ja lisää ne kattilaan.
  7. Lisää kerma ja tomaattipyree ja anna hautua 15 minuuttia. Lisää suola ja tarkista maku.
  8. Jos haluat, sekoita kastike tasaisemmaksi sauvasekoittimella.
  9. Paloittele tofu tai paneer-juusto. Paista pinta rapeaksi paistinpannulla. Lisää kastikkeen sekaan.
  10. Ripottele päälle tuoretta korianteria ja tarjoile esimerkiksi keitetyn ruokakauran kanssa.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.89 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 290 kcal/annos
  • Rasva 15.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 15.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 22.1 g
  • Sokerit 4.3 g
  • Kuitu, kokonais- 7 g
  • Natrium 345.5 mg
  • Kalsium 821.5 mg
  • Rauta 9.1 mg
  • C-vitamiini 194.1 mg