Palak paneer nokkosesta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/marttaliitto_palak_paner_vaaka_h.jpg
Palak paneer nokkosesta
Kokeile valmistaa intialainen palak paneer kotimaisesta nokkosesta ja tofusta! Palak paneer nokkosista syntyy nopeasti ja maistuu taatusti!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Vegaaninen
- Villiyrtit
Valmistusohje
1 l tuoreita nokkosia (1 dl ryöpättynä)
225–300 g tofua tai paneer-juustoa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
noin 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 rkl rypsiöljyä
1 mieto punainen chili
2 tl garam masala -mausteseosta
10 cashewpähkinää
2 dl kaura- tai ruokakermaa
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl suolaa
Lisäksi:
1 dl tuoretta korianteria
- Ryöppää nokkoset ja valuta siivilässä.
- Jos käytät tofua, kääri se talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle kuivumaan.
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
- Kuullota sipulit ja inkivääri kattilassa rypsiöljyssä.
- Hienonna nokkoset ja chili. Lisää ne ja garam masala kattilaan ja paista pari minuuttia.
- Rouhi cashewpähkinät ja lisää ne kattilaan.
- Lisää kerma ja tomaattipyree ja anna hautua 15 minuuttia. Lisää suola ja tarkista maku.
- Jos haluat, sekoita kastike tasaisemmaksi sauvasekoittimella.
- Paloittele tofu tai paneer-juusto. Paista pinta rapeaksi paistinpannulla. Lisää kastikkeen sekaan.
- Ripottele päälle tuoretta korianteria ja tarjoile esimerkiksi keitetyn ruokakauran kanssa.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.89 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 290 kcal/annos
- Rasva 15.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 15.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 22.1 g
- Sokerit 4.3 g
- Kuitu, kokonais- 7 g
- Natrium 345.5 mg
- Kalsium 821.5 mg
- Rauta 9.1 mg
- C-vitamiini 194.1 mg
Pääraaka-aineet
-
0.4 cupKorianterin lehdet
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 keskikokoinen annos (15.0 g)Tomaattisose, tomaattipyree
-
0.84 cupRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
4 rklPähkinä, cashewpähkinä
-
2 tlMausteet, currya
-
1 kplChili, vihreä, tuore
-
1 rklRypsiöljy
-
3 viipaleInkivääri
-
14 gValkosipuli
-
1 kplSipuli
-
225 gTofu, soijavalmiste, soijapapujuusto
-
4.2 cupNokkonen