Palak paneer nokkosesta
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/marttaliitto_palak_paner_vaaka_h.jpg
		
		Palak paneer nokkosesta
Kokeile valmistaa intialainen palak paneer kotimaisesta nokkosesta ja tofusta! Palak paneer nokkosista syntyy nopeasti ja maistuu taatusti!
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Gluteeniton
 - Kananmunaton
 - Kasvikset
 - Kasviproteiini
 - Kasvis
 - Kesä
 - Kevät
 - Maidoton
 - Pastat, wokit ja kastikkeet
 - Vegaaninen
 - Villiyrtit
 
Valmistusohje
1 l tuoreita nokkosia (1 dl ryöpättynä)
225–300 g tofua tai paneer-juustoa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
noin 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 rkl rypsiöljyä
1 mieto punainen chili
2 tl garam masala -mausteseosta
10 cashewpähkinää
2 dl kaura- tai ruokakermaa
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl suolaa
Lisäksi:
1 dl tuoretta korianteria 
- Ryöppää nokkoset ja valuta siivilässä.
 - Jos käytät tofua, kääri se talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle kuivumaan.
 - Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
 - Kuullota sipulit ja inkivääri kattilassa rypsiöljyssä.
 - Hienonna nokkoset ja chili. Lisää ne ja garam masala kattilaan ja paista pari minuuttia.
 - Rouhi cashewpähkinät ja lisää ne kattilaan.
 - Lisää kerma ja tomaattipyree ja anna hautua 15 minuuttia. Lisää suola ja tarkista maku.
 - Jos haluat, sekoita kastike tasaisemmaksi sauvasekoittimella.
 - Paloittele tofu tai paneer-juusto. Paista pinta rapeaksi paistinpannulla. Lisää kastikkeen sekaan.
 - Ripottele päälle tuoretta korianteria ja tarjoile esimerkiksi keitetyn ruokakauran kanssa.
 
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki / annos
							0.89							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 290 kcal
 - Rasva 15.2 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
 - Proteiini 15.2 g
 - Hiilihydraatti, imeytyvä 22.1 g
 - Sokerit 4.3 g
 - Kuitu, kokonais- 7 g
 - Natrium 345.5 mg
 - Kalsium 821.5 mg
 - Rauta 9.1 mg
 - C-vitamiini 194.1 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								0.4 cupKorianterin lehdet
 - 
								0.5 tlSuola, pöytäsuola
 - 
								1 keskikokoinen annos (15.0 g)Tomaattisose, tomaattipyree
 - 
								0.84 cupRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
 - 
								4 rklPähkinä, cashewpähkinä
 - 
								2 tlMausteet, currya
 - 
								1 kplChili, vihreä, tuore
 - 
								1 rklRypsiöljy
 - 
								3 viipaleInkivääri
 - 
								14 gValkosipuli
 - 
								1 kplSipuli
 - 
								225 gTofu, soijavalmiste, soijapapujuusto
 - 
								4.2 cupNokkonen