Valmistusohje

2 isoa palsternakkaa
4 perunaa
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
0,5 tl jauhettua mustapippuria
2 tl omenaviinietikkaa
1 dl ruokakermaa

Pinnalle koristeeksi:
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
0,5 dl hienonnettua persiljaa

Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Kuori sipuli ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Lisää kattilaan öljy. Paista sipulia kattilassa noin 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää palsternakka- ja perunapalat. Sekoita noin 2 minuuttia.

Lisää litra vettä ja kasvisliemikuutiot. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia.

Soseuta sauvasekoittimella, lisää omenaviinietikka, pippuri ja ruokakerma.

Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet. Silppua persilja. Lisää siemenet ja persilja kattilaan keiton pinnalle. Tarjoile.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 201 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.4 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 43.4 mg
  • Natrium 784.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.6 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 13.1 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*