-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Munaton
Valmistusohje
2 isoa palsternakkaa
4 perunaa
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
0,5 tl jauhettua mustapippuria
2 tl omenaviinietikkaa
1 dl ruokakermaa
Pinnalle koristeeksi:
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
0,5 dl hienonnettua persiljaa
Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Kuori sipuli ja leikkaa pieniksi paloiksi.
Lisää kattilaan öljy. Paista sipulia kattilassa noin 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää palsternakka- ja perunapalat. Sekoita noin 2 minuuttia.
Lisää litra vettä ja kasvisliemikuutiot. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia.
Soseuta sauvasekoittimella, lisää omenaviinietikka, pippuri ja ruokakerma.
Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet. Silppua persilja. Lisää siemenet ja persilja kattilaan keiton pinnalle. Tarjoile.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 13.4 mg
- Rauta 1.5 mg
- Kalsium 43.4 mg
- Natrium 784.6 mg
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Sokerit 3.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.6 g
- Proteiini 4.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Rasva 13.1 g
Ainesosat
-
2 kplPalsternakka
-
4 kplPeruna, punnittu kuorineen
-
1 kplSipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
1 rklOmenaviinietikka
-
1 dlruokakerma
-
65 gAuringonkukansiemen