Palsternakkamarmeladi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/09/martat_sailonta_kesakurpitsapikkeli_vaaka_h.jpg
Palsternakkamarmeladi
Palsternakkamarmeladi sopii voimakkaiden juustojen tai esimerkiksi savukalan kylkeen. Marmeladi kestää myös paiston ja toimii siksi torttujen täytteenä. Kokeile raastaa palsternakka hienolla terällä, niin saat sileämpää marmeladia.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Maidoton
- Syksy
- Säilöntä
- Vegaaninen
Valmistusohje
500 g palsternakkaa
4–5 dl vettä
0,5 dl sitruunamehua
2 tl omenasiiderietikkaa
2,5 dl marmeladisokeria
2–3 kanelitankoa
8 kokonaista neilikkaa
n. 1 rkl kokonaisia kardemummia
2 dl mantelilastuja
- Kuori palsternakat ja raasta karkeaksi raasteeksi.
- Kuumenna 3 dl vettä kattilassa, lisää sitruunanmehu, etikka, palsternakkaraaste, sokeri, kanelitanko, neilikat ja kardemummat.
- Keitä sekoitellen pienellä lämmöllä n. 15–30 minuuttia, kunnes palsternakka pehmenee.
- Lisää mantelilastut ja jatka keittämistä viitisen minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
- Poista kanelitanko ja neilikat, purkita marmeladi.
0.25 kg CO2 ekv
- Energia 204 kcal/annos
- Rasva 7.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.9 g
- Sokerit 25 g
- Kuitu, kokonais- 4 g
- Natrium 4.2 mg
- Kalsium 76.2 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 12.2 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
130 gManteli
-
1 rklKardemumma
-
2 tlNeilikka, jauhettu
-
10 gKaneli, jauhettu
-
212.5 gSokeri
-
10 gOmenaviinietikka
-
50 gSitruunamehu
-
500 gVesi, vesijohtovesi
-
500 gPalsternakka