Ainesosat

  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 80 g
    Palsternakka
  • 250 g
    Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 1 rkl
    Siirappi
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Ruokasooda
  • 4 dl
    Jauho, jauhoseos, sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 15 tl
    Seesaminsiemen, kuorineen

Reseptin ravintosisältö

Energia 115 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.2 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 57.4 mg
  • Natrium 192.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.6 g
  • Proteiini 4.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 5.5 g

Valmistusohje

Annoksesta tulee noin 15 rieskaa

1 dl vettä
2 dl palsternakkaraastetta
1 prk (250 g) rahkaa
1 dl vettä
1/2 dl öljyä
1 rkl siirappia
1/2 tl suolaa
1 tl soodaa
4 dl sämpyläjauhoja

voiteluun: munaa
pinnalle: seesaminsiemeniä

  1. Mittaa 1 dl vettä ja palsternakkaraaste mikroaaltouuniin sopivaan kulhoon ja kypsennä täydellä teholla 3–4 minuuttia.
    Voit kypsentää raasteen myös kattilassa liedellä.
  2. Lisää kypsään, vähän jäähtyneeseen raasteeseen muut aineet. Taikinasta tulee melko löysää.
  3. Nosta taikinasta lusikalla pellille leivinpaperin päälle kokkareita.
  4. Taputtele kokkareet jauhotetulla kädellä litteiksi rieskoiksi.
  5. Voitele rieskat munalla.
  6. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  7. Paista uunissa 225°C:ssa noin 10–12 minuuttia.
Jaa sivu