Valmistusohje

1 litra paloiteltua palsternakkaa (n. 2 isoa palsternakkaa)
4 perunaa (jauhoista lajiketta)
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
½ tl rouhittua tai jauhettua mustapippuria
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 tl omenaviinietikkaa
1 dl ruokakermaa tai 100g tuorejuustoa

Pinnalle:
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
tuoretta yrttiä esim. kirveliä

  1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Nosta lohkot kylmään veteen odottamaan.
  2. Kuori ja silppua sipuli.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli öljyssä.
  4. Lisää juurespalat ja mustapippuri. Kääntele niitä hetki kattilassa.
  5. Lisää vesi ja liemikuutiot.
  6. Anna kiehua 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Varo kuumia roiskeita!
  8. Lisää viinietikka ja ruokakerma. Tarkista maku.
  9. Paahda siemenet kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat väriä. Anna jäähtyä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 283 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 17 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.6 g
  • Proteiini 7.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.4 g
  • Sokerit 7 g
  • Kuitu, kokonais- 5.9 g
  • Natrium 823.7 mg
  • Kalsium 93.9 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 23.4 mg
Jaa sivu