Valmistusohje

1 litra paloiteltua palsternakkaa (n. 2 isoa palsternakkaa)
4 perunaa (jauhoista lajiketta)
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
½ tl rouhittua tai jauhettua mustapippuria
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 tl omenaviinietikkaa
1 dl ruokakermaa tai 100g tuorejuustoa

Pinnalle:
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
tuoretta yrttiä esim. kirveliä

  1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Nosta lohkot kylmään veteen odottamaan.
  2. Kuori ja silppua sipuli.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli öljyssä.
  4. Lisää juurespalat ja mustapippuri. Kääntele niitä hetki kattilassa.
  5. Lisää vesi ja liemikuutiot.
  6. Anna kiehua 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Varo kuumia roiskeita!
  8. Lisää viinietikka ja ruokakerma. Tarkista maku.
  9. Paahda siemenet kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat väriä. Anna jäähtyä.

    Saksi keiton pinnalle yrttiä ja tarjoa keitto paahdettujen siementen kanssa.

VINKKI! Porkkanasametin saat, kun korvaat palsternakat samalla määrällä porkkanoita.

Ainesosat

  • 400 g
    Palsternakka
  • 240 g
    Peruna, kuorittu
  • 1 iso annos (100.0 g)
    Sipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 kpl
    Kasvisliemikuutio
  • 2 tl
    Hunaja-omena-viinietikka
  • 1 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 1 dl
    Auringonkukansiemen
  • 1/2 dl
    Basilika, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 283 kcal/annos
  • Rasva 17 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.6 g
  • Proteiini 7.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.4 g
  • Sokerit 7 g
  • Kuitu, kokonais- 5.9 g
  • Natrium 823.7 mg
  • Kalsium 93.9 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 23.4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu