Palsternakkasametti

G
5 annosta

Valmistusohje

1 litra paloiteltua palsternakkaa (n. 2 isoa palsternakkaa)
4 perunaa (jauhoista lajiketta)
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
½ tl rouhittua tai jauhettua mustapippuria
suolaa
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 tl omenaviinietikkaa
1 dl ruokakermaa tai 100g tuorejuustoa

Pinnalle:
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
tuoretta yrttiä esim. kirveliä

  1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Nosta lohkot kylmään veteen odottamaan.
  2. Kuori ja silppua sipuli.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli öljyssä.
  4. Lisää juurespalat, mustapippuri ja suola. Kääntele niitä hetki kattilassa.
  5. Lisää vesi ja liemikuutiot.
  6. Anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  8. Lisää viinietikka ja ruokakerma. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi. Keittoa voi notkistaa tarvittaessa vedellä.
  9. Paahda siemenet kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat väriä. Anna jäähtyä ja tarjoa keiton lisänä.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.54 kg CO2 ekv
  • Energia 283 kcal/annos
  • Rasva 17 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.6 g
  • Proteiini 7.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.4 g
  • Sokerit 7 g
  • Kuitu, kokonais- 5.9 g
  • Natrium 1056.2 mg
  • Kalsium 94.1 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 23.4 mg