Pannukakku-sienipitsa

4 annosta

Valmistusohje

2 dl maitoa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja

Täyte:
3 dl pilkottuja kangastatteja (tai muita sieniä)
1-2 sipulia
2 rkl öljyä
mustapippuria
suolaa
0,5 dl silputtua persiljaa
2-4 tomaattia
pitsamaustetta
1-3 dl juustoraastetta

  1. Sekoita maito, muna, suola ja jauhot sekaisin. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.
  2. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  3. Hauduta sieniä pannulla öljyssä. Mausta pippurilla, suolalla ja persiljalla. Levitä sieniseos puolikypsälle pitsapohjalle. Lado tomaattiviipaleet päälle, ripottele pinnalle pitsamaustetta ja juustoraaste.
  4. Paista vielä noin 15 minuuttia ja tarjoile.
  • Energia 275 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.2 mg
  • Rauta 3 mg
  • Kalsium 48.4 mg
  • Natrium 574.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 7.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.7 g
  • Proteiini 8.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Rasva 17 g