Pannukakku-sienipitsa
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/tattipannaripiirakka4.jpg
Pannukakku-sienipitsa
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kasvikset
- Kasvis
- Sienet
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
2 dl maitoa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 dl pilkottuja kangastatteja (tai muita sieniä)
1-2 sipulia
2 rkl öljyä
mustapippuria
suolaa
0,5 dl silputtua persiljaa
2-4 tomaattia
pitsamaustetta
1-3 dl juustoraastetta
- Sekoita maito, muna, suola ja jauhot sekaisin. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.
- Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Hauduta sieniä pannulla öljyssä. Mausta pippurilla, suolalla ja persiljalla. Levitä sieniseos puolikypsälle pitsapohjalle. Lado tomaattiviipaleet päälle, ripottele pinnalle pitsamaustetta ja juustoraaste.
- Paista vielä noin 15 minuuttia ja tarjoile.
- Energia 275 kcal/annos
- C-vitamiini 13.2 mg
- Rauta 3 mg
- Kalsium 48.4 mg
- Natrium 574.2 mg
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Sokerit 7.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.7 g
- Proteiini 8.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Rasva 17 g
Pääraaka-aineet
-
200 gMaito, rasvaton
-
1 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
0.75 tlSuola, pöytäsuola
-
65 gVehnäjauho, valkoinen
-
250 gSieni tatti, hapero
-
1.5 kplSipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
3 kplTomaatti
-
100 gJuusto, kerma