Valmistusohje

3 munaa
8 dl maitoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
½ dl öljyä

  1. Vatkaa munien rakenne rikki.
  2. Lisää puolet maidosta, jauhot ja suola hyvin sekoittaen.
  3. Lisää loppu maito ja öljy  ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Anna taikinan turvota noin ½ tuntia.
  5. Kaada taikina voideltuun uunipannuun ja paista uunissa 225°C:ssa 15-20 minuuttia.

Tarjoa vähän jäähtyneenä hillon kanssa.

Ainesosat

  • 3 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 8 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 149 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.7 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 91 mg
  • Natrium 94 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.6 g
  • Proteiini 5.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 6.6 g
Jaa sivu