Paperiperunat

G
4 annosta

Valmistusohje

500 g pieniä uusia perunoita
50 g voita
yrttejä:  timjamia, rakuunaa, kirveliä, minttua tai rosmariinia.

leivinpaperia

  1. Pese perunat hyvin.
  2. Aseta jokaiselle ruokailijalle 4–5 perunaa (koosta riippuen) keskelle leivinpaperiarkkia.
  3. Silppua perunoille runsaasti yrttejä ja laita nokare voita jokaiseen annokseen.
  4. Tee leivinpaperista nyytti ja paista nyyttejä 200°C:ssa noin 25–30 minuuttia, niin että perunat kypsyvät.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Anna ruokailijoiden itse avata nyytit, niin jokainen saa nauttia nyytistä kohoavista ihanista aromeista.

Hiilijalanjälki
0.38 kg CO2 ekv
  • Energia 188 kcal/annos
  • C-vitamiini 22.3 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 12.9 mg
  • Natrium 76.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 0.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.6 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
  • Rasva 10.4 g