Paperiperunat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0163.jpg
Paperiperunat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
Valmistusohje
500 g pieniä uusia perunoita
50 g voita
yrttejä: timjamia, rakuunaa, kirveliä, minttua tai rosmariinia.
leivinpaperia
- Pese perunat hyvin.
- Aseta jokaiselle ruokailijalle 4–5 perunaa (koosta riippuen) keskelle leivinpaperiarkkia.
- Silppua perunoille runsaasti yrttejä ja laita nokare voita jokaiseen annokseen.
- Tee leivinpaperista nyytti ja paista nyyttejä 200°C:ssa noin 25–30 minuuttia, niin että perunat kypsyvät.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
Anna ruokailijoiden itse avata nyytit, niin jokainen saa nauttia nyytistä kohoavista ihanista aromeista.
0.38 kg CO2 ekv
- Energia 188 kcal/annos
- C-vitamiini 22.3 mg
- Rauta 0.9 mg
- Kalsium 12.9 mg
- Natrium 76.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Sokerit 0.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.6 g
- Proteiini 2.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
- Rasva 10.4 g
Pääraaka-aineet
-
500 gPeruna, uusi
-
50 gVoi
-
6 rklPersilja