Paperissa paistettua kalaa
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kala_paperissa_paistettua_kalaa.jpg
Paperissa paistettua kalaa
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
Valmistusohje
4 ahven-, siika- tai kuhafileetä, noin 170 g/filee
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl hunajaa
1 rkl öljyä
1/2 purjoa
2 sipulia
1 porkkana
tillisilppua
timjamia
ripaus suolaa ja pippuria
1 rkl öljyä voiteluun
Valmistukseen: leivinpaperia tai ruoanvalmistuspaperia
- Leikkaa purjo renkaiksi ja porkkana ohuiksi viipaleiksi.
- Hienonna sipulit.
- Kuumenna öljy kasarissa ja freesaa pilkottuja kasviksia siinä hetki.
- Mausta seos.
- Leikkaa leivinpaperista jokaiselle kalafileelle sopivan kokoinen pala (noin 30 x 30 cm) ja voitele öljyllä.
- Aseta kalafilee paperin keskelle nahkapuoli alaspäin.
- Ripottele pinnalle pippuria ja suolaa ja levitä jokaiselle hiukan myös juoksevaa hunajaa.
- Jaa freesatut kasvikset tasaisesti jokaiselle fileelle. Sulje paketit puolikuun muotoisiksi.
Tee paketeista niin tiiviit, että ne kestävät kääntämisen. - Kuumenna valurautapannu kuiviltaan melko kuumaksi.
- Paista jokaista pakettia molemmin puolin, 2–3 minuuttia puoleltaan.
- Nosta paketti suoraan lautaselle ja anna jokaisen ruokailijan avata pakettinsa itse.
Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja sitruunalohkoja.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
1.33 kg CO2 ekv
- Energia 241 kcal/annos
- Rasva 9.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 30.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.2 g
- Sokerit 6.9 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 161.9 mg
- Kalsium 210.4 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 11 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklRypsiöljy
-
1/4 tlMustapippuri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1/2 rklTimjami
-
2 rklTilli, tuore
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
100 gPurjosipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
1 rklHunaja
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
680 gAhven