Ainesosat

  • 680 g
    Ahven
  • 1 ripaus
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 rkl
    Hunaja
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 100 g
    Purjosipuli
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 2 rkl
    Tilli, tuore
  • 1/2 rkl
    Timjami
  • 1 ripaus
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1 rkl
    Rypsiöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 241 kcal/annos
  • C-vitamiini 11 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 210.4 mg
  • Natrium 161.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 6.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.2 g
  • Proteiini 30.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 9.8 g

Valmistusohje

4 ahven-, siika- tai kuhafileetä, noin 170 g/filee
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl hunajaa
1 rkl öljyä
1/2 purjoa
2 sipulia
1 porkkana
tillisilppua
timjamia
ripaus suolaa ja pippuria
1 rkl öljyä voiteluun

Valmistukseen: leivinpaperia tai ruoanvalmistuspaperia

  1. Leikkaa purjo renkaiksi ja porkkana ohuiksi viipaleiksi.
  2. Hienonna sipulit.
  3. Kuumenna öljy kasarissa ja freesaa pilkottuja kasviksia siinä hetki.
  4. Mausta seos.
  5. Leikkaa leivinpaperista jokaiselle kalafileelle sopivan kokoinen pala (noin 30 x 30 cm) ja voitele öljyllä.
  6. Aseta kalafilee paperin keskelle nahkapuoli alaspäin.
  7. Ripottele pinnalle pippuria ja suolaa ja levitä jokaiselle hiukan myös juoksevaa hunajaa.
  8. Jaa freesatut kasvikset tasaisesti jokaiselle fileelle. Sulje paketit puolikuun muotoisiksi.
    Tee paketeista niin tiiviit, että ne kestävät kääntämisen.
  9. Kuumenna valurautapannu kuiviltaan melko kuumaksi.
  10. Paista jokaista pakettia molemmin puolin, 2–3 minuuttia puoleltaan.

    Nosta paketti suoraan lautaselle ja anna jokaisen ruokailijan avata pakettinsa itse.
    Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja sitruunalohkoja.
Jaa sivu