Papu-broilerikeitto

G
6 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
5 perunaa
400 g maustamatonta broilerinfileetä
2-3 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua inkivääriä
ripaus kanelia
1 tl currya
½ tl chiliä
1,2 l kanalientä
400 g tomaattimurskaa
2-3 rkl tomaattipyreetä
400 g säilyke kikherneitä
ripaus sokeria
1 sitruunan mehu
suolaa
persiljaa

  1. Hienonna sipulit.
  2. Kuori ja kuutioi perunat.
  3. Leikkaa broileri kuutioiksi.
  4. Kuumenna öljy kattilassa.
  5. Sekoita joukkoon mausteet.
  6. Lisää ensin broilerikuutiot, hetken kuluttua sipulit ja sitten perunat. Ruskista hetki koko ajan sekoittaen.
  7. Lisää kanaliemi, tomaattimurska, tomaattipyree ja huuhdotut kikherneet.
  8. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
  9. Lisää ripaus sokeria, sitruunanmehu ja suolaa maun mukaan. Maista.
  10. Hienonna lopuksi joukkoon persiljaa.
  11. Nauti hyvän leivän kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.42 kg CO2 ekv
  • Energia 302 kcal/annos
  • Rasva 9.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 23.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36 g
  • Sokerit 6.3 g
  • Kuitu, kokonais- 5 g
  • Natrium 1406.9 mg
  • Kalsium 70.9 mg
  • Rauta 3.3 mg
  • C-vitamiini 24.1 mg