Papu-broilerikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/ev_it_1.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha- ja makkararuoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
4 perunaa
400 g maustamatonta broilerinfileetä
2-3 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl kurkumaa
½ tl chiliä
1,2 l kanalientä
400 g tomaattimurskaa
2-3 rkl tomaattipyreetä
400 g säilykekikherneitä
ripaus sokeria
1 sitruunan mehu
(suolaa)
persiljaa
- Hienonna sipulit.
- Kuori ja kuutioi perunat.
- Leikkaa broileri kuutioiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa.
- Sekoita joukkoon mausteet.
- Lisää ensin broilerikuutiot, hetken kuluttua sipulit ja sitten perunat. Ruskista hetki koko ajan sekoittaen.
- Lisää kanaliemi, tomaattimurska, tomaattipyree ja huuhdotut kikherneet.
- Anna kiehua noin 20 minuuttia.
- Lisää ripaus sokeria, sitruunanmehu ja tarvittaessa suolaa.
- Hienonna lopuksi joukkoon persiljaa.
Nauti hyvän leivän kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 9.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 23.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 35.3 g
- Sokerit 6.6 g
- Kuitu, kokonais- 5.2 g
- Natrium 1406.9 mg
- Kalsium 77.1 mg
- Rauta 3.5 mg
- C-vitamiini 23.1 mg
Ainesosat
-
7 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
400 gBroileri, rintafilee, nahaton
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
1 tlkurkuma, jauhettu
-
2 tlKaneli, jauhettu
-
1/2 tlMausteet, chilijauhetta
-
12 dlKanaliemi, laimennettu
-
400 gTomaattimurska
-
45 gTomaattisose, tomaattipyree
-
400 gKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
-
1 tlSokeri
-
1/2 dlSitruunamehu
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
3 rklPersilja
-
1 tspInkivääri, jauhettu
-
4 kplPeruna, kuorittu