Valmistusohje

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
4 perunaa
400 g maustamatonta broilerinfileetä
2-3 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl kurkumaa
½ tl chiliä
1,2 l kanalientä
400 g tomaattimurskaa
2-3 rkl tomaattipyreetä
400 g säilykekikherneitä
ripaus sokeria
1 sitruunan mehu
(suolaa)
persiljaa

  1. Hienonna sipulit.
  2. Kuori ja kuutioi perunat.
  3. Leikkaa broileri kuutioiksi.
  4. Kuumenna öljy kattilassa.
  5. Sekoita joukkoon mausteet.
  6. Lisää ensin broilerikuutiot, hetken kuluttua sipulit ja sitten perunat. Ruskista hetki koko ajan sekoittaen.
  7. Lisää kanaliemi, tomaattimurska, tomaattipyree ja huuhdotut kikherneet.
  8. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
  9. Lisää ripaus sokeria, sitruunanmehu ja  tarvittaessa suolaa.
  10. Hienonna lopuksi joukkoon persiljaa.

Nauti hyvän leivän kanssa.

Ainesosat

  • 7 g
    Valkosipuli
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 400 g
    Broileri, rintafilee, nahaton
  • 2 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    kurkuma, jauhettu
  • 2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1/2 tl
    Mausteet, chilijauhetta
  • 12 dl
    Kanaliemi, laimennettu
  • 400 g
    Tomaattimurska
  • 45 g
    Tomaattisose, tomaattipyree
  • 400 g
    Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
  • 1 tl
    Sokeri
  • 1/2 dl
    Sitruunamehu
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 3 rkl
    Persilja
  • 1 tsp
    Inkivääri, jauhettu
  • 4 kpl
    Peruna, kuorittu

Reseptin ravintosisältö

Energia 298 kcal/annos
  • Rasva 9.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 23.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.3 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Kuitu, kokonais- 5.2 g
  • Natrium 1406.9 mg
  • Kalsium 77.1 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • C-vitamiini 23.1 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu