Papu-broilerikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/ev_it_1.jpg
Papu-broilerikeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
5 perunaa
400 g maustamatonta broilerinfileetä
2-3 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua inkivääriä
ripaus kanelia
1 tl currya
½ tl chiliä
1,2 l kanalientä
400 g tomaattimurskaa
2-3 rkl tomaattipyreetä
400 g säilyke kikherneitä
ripaus sokeria
1 sitruunan mehu
suolaa
persiljaa
- Hienonna sipulit.
- Kuori ja kuutioi perunat.
- Leikkaa broileri kuutioiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa.
- Sekoita joukkoon mausteet.
- Lisää ensin broilerikuutiot, hetken kuluttua sipulit ja sitten perunat. Ruskista hetki koko ajan sekoittaen.
- Lisää kanaliemi, tomaattimurska, tomaattipyree ja huuhdotut kikherneet.
- Anna kiehua noin 20 minuuttia.
- Lisää ripaus sokeria, sitruunanmehu ja suolaa maun mukaan. Maista.
- Hienonna lopuksi joukkoon persiljaa.
- Nauti hyvän leivän kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
1.42 kg CO2 ekv
- Energia 302 kcal/annos
- Rasva 9.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 23.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36 g
- Sokerit 6.3 g
- Kuitu, kokonais- 5 g
- Natrium 1406.9 mg
- Kalsium 70.9 mg
- Rauta 3.3 mg
- C-vitamiini 24.1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlMausteet, currya
-
1 tspInkivääri, jauhettu
-
3 rklPersilja
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 dlSitruunamehu
-
0.5 tlSokeri
-
400 gKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
-
45 gTomaattisose, tomaattipyree
-
400 gTomaattimurska
-
12 dlKanaliemi, laimennettu
-
1/2 tlMausteet, chilijauhetta
-
0.25 tlKaneli, jauhettu
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
400 gBroileri, rintafilee, nahaton
-
5 kplPeruna, kuorittu
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
7 gValkosipuli