Papu-makkarapaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/Papu-makkarapaistos.jpg
Papu-makkarapaistos
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasviproteiini
- Liha
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 tlk (380 g) ruskeita papuja
1 tlk (380 g) kikherneitä
2 sipulia
1 rkl öljyä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
n. 1 dl vettä
2 tl oreganoa
1 tl sambal oelek chilitahnaa
½ tl suolaa
mustapippuria
sokeria
1 pkt lenkkimakkaraa
100 g (2 dl) juustoraastetta
- Huuhdo ja valuta pavut sekä kikherneet.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita rasvassa.
- Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhdo tölkki vedellä ja kaada pannulle.
- Mausta oreganolla, chilitahnalla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi.
- Kaada papuseos uunivuokaan.
- Kuori makkara ja leikkaa siihen viiltoja.
- Leikkaa makkarat halutessasi annospaloiksi. Nosta makkarat vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste.
- Paista 225°C:ssa 10–15 minuuttia, kunnes makkara on kuumaa ja juusto on saanut hieman väriä.
1.28 kg CO2 ekv
- Energia 461 kcal/annos
- C-vitamiini 14.8 mg
- Rauta 5.4 mg
- Kalsium 277.5 mg
- Natrium 862.5 mg
- Kuitu, kokonais- 9.1 g
- Sokerit 8.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 49 g
- Proteiini 24.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.2 g
- Rasva 23.8 g
Pääraaka-aineet
-
500 gLenkkimakkara, tuotekeskiarvo
-
380 gKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
500 gTomaattimurska
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 tlOregano, kuivattu
-
1/3 rklChilikastike, punainen ja tulinen chili, purkitettu
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlSokeri
-
100 gJuusto, polar täyteläinen, 28 % rasvaa, valio, d-vitamiinia 5 ug
-
380 gPapu, valkoinen, keitetty