Valmistusohje

1 tlk (380 g) ruskeita papuja
1 tlk (380 g) kikherneitä
2 sipulia
1 rkl öljyä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
n. 1 dl vettä
2 tl oreganoa
1 tl sambal oelek chilitahnaa
½ tl suolaa
mustapippuria
sokeria
1 pkt lenkkimakkaraa
100 g (2 dl) juustoraastetta

  1. Huuhdo ja valuta pavut sekä kikherneet.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita rasvassa.
  3. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhdo tölkki vedellä ja kaada pannulle.
  4. Mausta oreganolla, chilitahnalla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Kaada papuseos uunivuokaan.
  6. Kuori makkara ja leikkaa siihen viiltoja.
  7. Leikkaa makkarat halutessasi annospaloiksi. Nosta makkarat vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste.
  8. Paista 225°C:ssa 10–15 minuuttia, kunnes makkara on kuumaa ja juusto on saanut hieman väriä.

Ainesosat

  • 500 g
    Lenkkimakkara, tuotekeskiarvo
  • 380 g
    Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 500 g
    Tomaattimurska
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 tl
    Oregano, kuivattu
  • 1/3 rkl
    Chilikastike, punainen ja tulinen chili, purkitettu
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 tl
    Sokeri
  • 100 g
    Juusto, polar täyteläinen, 28 % rasvaa, valio, d-vitamiinia 5 ug
  • 380 g
    Papu, valkoinen, keitetty

Reseptin ravintosisältö

Energia 461 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.8 mg
  • Rauta 5.4 mg
  • Kalsium 277.5 mg
  • Natrium 862.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 9.1 g
  • Sokerit 8.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 49 g
  • Proteiini 24.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.2 g
  • Rasva 23.8 g
Jaa sivu