Valmistusohje

1 1/2 dl siirappia
200 g (2 1/3 dl) sokeria
250 g voita
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 rkl pomeranssinkuorta
2 munaa
3 tl soodaa
1/2 kg vehnäjauhoja

  1. Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja kaikki mausteet.
  2. Lisää jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen, sitten sooda-vehnäjauhoseos.
  3. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään.
  4. Kaaviloi taikina mahdollisimman ohueksi levyksi.
  5. Ota taikinalevystä piparkakkumuotilla kakkuja ja paista 200°C:ssa 5-8 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö

Energia 51 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 4 mg
  • Natrium 58.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 3.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.5 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 2.2 g
Jaa sivu