Ainesosat

  • 1 1/2 dl
    Siirappi
  • 200 g
    Sokeri
  • 250 g
    Voi
  • 2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 rkl
    Kaneli, jauhettu
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 3 tl
    Ruokasooda
  • 500 g
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 tsp
    Neilikka, jauhettu
  • 2 tsp
    Inkivääri, jauhettu
  • 1 tbsp
    Inkivääri, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 1304 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 4.5 mg
  • Kalsium 128.8 mg
  • Natrium 1464.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.8 g
  • Sokerit 89.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 189.4 g
  • Proteiini 17.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 33.9 g
  • Rasva 55.7 g

Valmistusohje

1 1/2 dl siirappia
200 g (2 1/3 dl) sokeria
250 g voita
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 rkl pomeranssinkuorta
2 munaa
3 tl soodaa
1/2 kg vehnäjauhoja

  1. Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja kaikki mausteet.
  2. Lisää jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen, sitten sooda-vehnäjauhoseos.
  3. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään.
  4. Kaaviloi taikina mahdollisimman ohueksi levyksi.
  5. Ota taikinalevystä piparkakkumuotilla kakkuja ja paista 200°C:ssa 5-8 minuuttia.
Jaa sivu