Valmistusohje

500 g broilerin rintafileitä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
400 g pakastettua lehtipinaattia
½ sitruuna
80 g parmesaanijuustoa
1 ½-2 dl ruokakermaa
½ rkl sinappia
1 kanaliemikuutio
1 valkosipulin kynsi

  1. Öljyä rintafileet ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
  2. Laita sulatettu ja valutettu pinaatti uunivuoan pohjalle ja aseta broilerifileet niiden päälle.
  3. Purista sitruunanmehu, raasta parmesaani ja hienonna valkosipuli.
  4. Kuumenna ruokakerma. Lisää joukkoon sinappi, kanaliemikuutio, valkosipuli ja sitruunanmehu.
  5. Kaada kermaseos fileiden päälle ja ripottele päälle raastettu parmesaani.
  6. Paista uunissa 225°C:ssa  n. 25 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.

Ainesosat

  • 500 g
    Broileri, rintafilee, nahaton
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 400 g
    Pinaatti
  • 1/4 dl
    Sitruunamehu
  • 80 g
    Juusto, parmesaania, kova
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 1/2 rkl
    Sinappi
  • 1 kpl
    Kanaliemikuutio, sisältää vehnää
  • 3.5 g
    Valkosipuli

Reseptin ravintosisältö

Energia 350 kcal/annos
  • Rasva 19 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.1 g
  • Proteiini 39.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
  • Sokerit 2.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 1620.7 mg
  • Kalsium 361.2 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 63 mg

Kommentit (2)

  1. Hyvän makuista ruokaa tuli, ikävä kyllä koostumus ei näyttänyt niin kauniilta kuin kuvassa. Ensinnäkin kuumennettu kerma juoksettui heti sitruunamehusta (ymmärrettävästi) ja lientä oli paiston lopuksi vuoan pohjalla liiankin kanssa. Olisiko ollut järkevää paistattaa fileet pannussa ensin ”kiinni” ennen uuniin laittamista?

    • Kiitos palautteestasi Tiina! Valmistusohjeeseen on vahingossa jäänyt 1 dl vettä, vaikka ainesosaluettelossa sitä ei ole. Olemme nyt muokanneet ohjetta eikä nestettä pitäisi enää syntyä niin paljon.

      Ruokakermoja on markkinoilla monenlaisia. Osa kermoista leikkautuu helpommin. Sitruuna lisää mahdollisuuttaa kerman leikkautumiseen.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu