Parmesaanibroileri
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_2100.jpg
Parmesaanibroileri
-
Avainsanat:
- Broileri
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
500 g broilerin rintafileitä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
400 g pakastettua lehtipinaattia
½ sitruuna
80 g parmesaanijuustoa
1 ½-2 dl ruokakermaa
½ rkl sinappia
1 kanaliemikuutio
1 valkosipulin kynsi
- Öljyä rintafileet ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
- Laita sulatettu ja valutettu pinaatti uunivuoan pohjalle ja aseta broilerifileet niiden päälle.
- Purista sitruunanmehu, raasta parmesaani ja hienonna valkosipuli.
- Kuumenna ruokakerma. Lisää joukkoon sinappi, kanaliemikuutio, valkosipuli ja sitruunanmehu.
- Kaada kermaseos fileiden päälle ja ripottele päälle raastettu parmesaani.
- Paista uunissa 225°C:ssa n. 25 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
1.28 kg CO2 ekv
- Energia 350 kcal/annos
- Rasva 19 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.1 g
- Proteiini 39.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
- Sokerit 2.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 1620.7 mg
- Kalsium 361.2 mg
- Rauta 2.5 mg
- C-vitamiini 63 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
500 gBroileri, rintafilee, nahaton
-
1 rklRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
400 gPinaatti
-
1/4 dlSitruunamehu
-
80 gJuusto, parmesaania, kova
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
1/2 rklSinappi
-
3.5 gValkosipuli