Parsa-yakitorit (parsavartaat)

G
4 annosta

Valmistusohje

1 nippu vihreää parsaa
600 g broilerin paistileikettä

Marinadi
3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl japanilaista soijakastiketta
0,5 dl vettä
0,5 dl riisiviinietikkaa (tai viinietikkaa)
2 rkl sokeria

varrastikkuja

  1. Laita varrastikut likoamaan veteen ja uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Valmista marinadi: laita kaikki marinadin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Leikkaa broileri saksilla tai veitsellä paloiksi. Napsauta parsoista puinen tyvi pois ja leikkaa varsi 3–4 sentin mittaisiksi paloiksi. Pujota broileri- ja parsapaloja vuorotellen varrastikkuihin. Laita vartaat uunipellille leivinpaperin päälle, sivele marinadilla ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. Kaada loput marinadista vartaiden päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.
  4. Tarjoa vartaat esimerkiksi keitetyn viljalisäkkeen tai riisin ja hölskytyskurkkujen kanssa.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 216 kcal/annos
  • C-vitamiini 21.4 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 28 mg
  • Natrium 1771.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.6 g
  • Proteiini 37.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 2.6 g