-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhlan nautinnot
- Kevät
- Liha- ja makkararuoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
1 nippu parsaa
600 g broilerin paistileikettä
Marinadi:
3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl japanilaista soijakastiketta
0,5 dl vettä
0,5 dl riisiviinietikkaa (tai viinietikkaa)
2 rkl sokeria
varrastikkuja
Laita varrastikut likoamaan veteen ja uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valmista marinadi: laita kaikki marinadin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Leikkaa broileri saksilla tai veitsellä paloiksi. Napsauta parsoista puinen tyvi pois ja leikkaa varsi 3–4 sentin mittaisiksi paloiksi. Pujota broileri- ja parsapaloja vuorotellen varrastikkuihin. Laita vartaat uunipellille leivinpaperin päälle, sivele marinadilla ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. Kaada loput marinadista vartaiden päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.
Tarjoa vartaat esimerkiksi keitetyn viljalisäkkeen tai riisin ja hölskytyskurkkujen kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 21.4 mg
- Rauta 1.7 mg
- Kalsium 28 mg
- Natrium 1771.2 mg
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Sokerit 7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.6 g
- Proteiini 37.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Rasva 2.6 g
Ainesosat
-
250 gParsa
-
600 gBroileri, rintafilee, nahaton
-
6 tlInkivääri
-
14 gValkosipuli
-
100 gSoijakastike valmistettu soijasta ja vehnästä (shoyu)
-
50 gEtikka, siideri
-
2 rklSokeri