Parsa-yakitorit (parsavartaat)
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/05/Peruna_parsa_Martat_parsa_yakitorit_holskytyskurkut_pysty_H.jpg
Parsa-yakitorit (parsavartaat)
-
Avainsanat:
- Broileri
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kevät
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 nippu vihreää parsaa
600 g broilerin paistileikettä
Marinadi
3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl japanilaista soijakastiketta
0,5 dl vettä
0,5 dl riisiviinietikkaa (tai viinietikkaa)
2 rkl sokeria
varrastikkuja
- Laita varrastikut likoamaan veteen ja uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Valmista marinadi: laita kaikki marinadin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Leikkaa broileri saksilla tai veitsellä paloiksi. Napsauta parsoista puinen tyvi pois ja leikkaa varsi 3–4 sentin mittaisiksi paloiksi. Pujota broileri- ja parsapaloja vuorotellen varrastikkuihin. Laita vartaat uunipellille leivinpaperin päälle, sivele marinadilla ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. Kaada loput marinadista vartaiden päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.
- Tarjoa vartaat esimerkiksi keitetyn viljalisäkkeen tai riisin ja hölskytyskurkkujen kanssa.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 216 kcal/annos
- C-vitamiini 21.4 mg
- Rauta 1.7 mg
- Kalsium 28 mg
- Natrium 1771.2 mg
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Sokerit 7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.6 g
- Proteiini 37.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Rasva 2.6 g
Pääraaka-aineet
-
250 gParsa
-
600 gBroileri, rintafilee, nahaton
-
6 tlInkivääri
-
14 gValkosipuli
-
100 gSoijakastike valmistettu soijasta ja vehnästä (shoyu)
-
50 gEtikka, siideri
-
2 rklSokeri