Parsakaalisosekeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/parsakaalisosekeitto_048.jpg
Parsakaalisosekeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
Valmistusohje
800 g parsakaalia
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl rypsiöljyä
8 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
(suolaa ja pippuria)
Lisäksi: paprikakuutioita
- Paloittele parsakaalit. Puolita ja viipaloi varsiosat ja irrottele nuput.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä.
- Kuullota sipulit ja kuumenna parsakaalit käännellen kahdella lastalla.
- Lisää vesi, kasvisfondi ja rakuuna. Keitä 20 minuutin ajan.
- Ota muutama parsakaalin nuppu erilleen koristeeksi.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaisen samettiseksi.
- Lisää viini ja rakuuna ja tarkista maku. Voit käyttää myös alkoholitonta valkoviiniä.
- Mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.
- Annostele keitto. Ripauta pinnalle paprikakuutioita ja muutamia parsakaalin nuppuja.
0.83 kg CO2 ekv
- Energia 215 kcal/annos
- Rasva 11.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 10.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.3 g
- Sokerit 6.3 g
- Kuitu, kokonais- 5.7 g
- Natrium 509.4 mg
- Kalsium 123.1 mg
- Rauta 2.7 mg
- C-vitamiini 266.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
800 gParsakaali, brokkoli
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
3.5 gValkosipuli
-
3 rklRypsiöljy
-
8 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlValkoviini, kuiva
-
2 rklBasilika, tuore
-
50 gPaprika, punainen