Valmistusohje

800 g parsakaalia
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl rypsiöljyä
8 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
(suolaa ja pippuria)

Lisäksi: paprikakuutioita

  1. Paloittele parsakaalit. Puolita ja viipaloi varsiosat ja irrottele nuput.
  2. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä.
  4. Kuullota sipulit ja kuumenna parsakaalit käännellen kahdella lastalla.
  5. Lisää vesi, kasvisfondi ja rakuuna. Keitä 20 minuutin ajan.
  6. Ota muutama parsakaalin nuppu erilleen koristeeksi.
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaisen samettiseksi.
  8. Lisää viini ja rakuuna ja tarkista maku. Voit käyttää myös alkoholitonta valkoviiniä.
  9. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.
  10. Annostele keitto. Ripauta pinnalle paprikakuutioita ja muutamia parsakaalin nuppuja.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 215 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 11.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 10.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.3 g
  • Sokerit 6.3 g
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Natrium 509.4 mg
  • Kalsium 123.1 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • C-vitamiini 266.6 mg
Jaa sivu