Parsakeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

2 nippua vihreää parsaa
6 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita tai öljyä
2 dl pakasteherneitäpakaste
2 dl kuohukermaa tai kasvikermaa
0,5 sitruunan mehu
rouhittua mustapippuria

  1. Huuhtele ja kuori parsat ohuelti. Napsauta kuiva tyvi pois. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää suola, sokeri sekä parsan kuoret ja kannat. Keitä noin 10 minuuttia ja siivilöi liemi talteen.
  2. Leikkaa parsoista nuput ja laita ne syrjään. Leikkaa varret muutaman sentin mittaisiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipulit.
  3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuleita hetki. Lisää parsan varret, liemi ja herneet. Keitä, kunnes parsat ovat pehmenneet ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
  4. Lisää kuohukerma sekä sitruunamehu ja mausta mustapippurilla. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Maista ja tarkista suola.
  5. Paahda parsan nuppuja hetki pannulla ja lisää keiton päälle tai säästä salaattia varten.

Vinkki! Keiton kanssa sopivat myös krutongit, paahdetut siemenet tai rapeaksi paistettu pekoni.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv
  • Energia 146 kcal/annos
  • C-vitamiini 54.3 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 39.6 mg
  • Natrium 1174.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 4 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.1 g
  • Proteiini 5.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 4 g