Parsapiirakka

6 annosta

Valmistusohje

Pohja:
90 g voita
3 dl ruisjauhoja
1 kananmuna
2 rkl kylmää vettä
½ tl suolaa

Täyte:
Nippu (n. 450 g) vihreää parsaa
1 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
30 grammaa gruyere- tai parmesaanijuustoraastetta.
1½ dl maitoa
½ tl suolaa
mustapippuria

  1. Sekoita ruisjauhot ja suola keskenään. Kuutio voi ja nypi jauhojen joukkoon.
  2. Lisää kananmuna ja vesi. Sekoita ja muotoile taikinasta pallo. Siirrä jääkaappiin lepäämään ainakin puoleksi tunniksi.
  3. Valmistele sillä välin täyte. Leikkaa parsoista puumainen osa vartta pois ja kuori tarvittaessa. Keitä parsoja vedessä kolmisen minuuttia.
  4. Sekoita keskenään ranskankerma, kananmunat, juustoraaste, maito ja mausteet.
  5. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita taikinan päälle leivinpaperia ja kaada sen päälle painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä.
  6. Esipaista pohjaa 175 °C uunissa noin 15 minuuttia. Ota herneet ja leivinpaperi pois.
  7. Lado esipaistetun pohjan päälle osa parsoista. Kaada päälle muna-maitoseos.
  8. Kerrosta pinnalle loput parsoista ja paista 175 °C uunissa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Hiilijalanjälki
0.53 kg CO2 ekv
  • Energia 337 kcal/annos
  • Rasva 23.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.1 g
  • Proteiini 11.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.7 g
  • Sokerit 3.5 g
  • Kuitu, kokonais- 4.8 g
  • Natrium 971.5 mg
  • Kalsium 147.9 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • C-vitamiini 25.1 mg