Ainesosat

  • 400 g
    Makaroni, pasta
  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 200 g
    Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika
  • 250 g
    Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka
  • 2 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 100 g
    Purjosipuli

Reseptin ravintosisältö

Energia 662 kcal/annos
  • C-vitamiini 30.8 mg
  • Rauta 4.3 mg
  • Kalsium 547.2 mg
  • Natrium 1644.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.8 g
  • Sokerit 12.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 101.7 g
  • Proteiini 26.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.6 g
  • Rasva 21.8 g

Valmistusohje

10 hengelle

400 g pastaa (makaroneja, perhospastaa, kierrepastaa, simpukkapastaa…)
2 l vettä
2 tl suolaa
200 g herne-maissi-paprika -sekoitusta (pakaste)
100 g purjoa
2 omenaa
200–300 g juustoa (esim. kermajuustoa)

1. Keitä pasta suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä makaronit huuhtelemalla ne kylmällä vedellä lävikössä. Valuta hyvin ja kaada kulhoon.
2. Lisää herne-maissi-paprika -seos, pieneksi hienonnettu purjo, kuutioidut omenat ja juusto.
3. Valmista halutessasi kermaviilikastike mehevöittämään salaattia ja sekoita se salaatin joukkoon.

Jaa sivu