Pasta marinoiduista silakoista

4 annosta

Valmistusohje

400 g silakkafileitä

Marinadi
1 sitruuna (luomu)
3 valkosipulinkynttä
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl timjamia
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria

Kastike
½–1 fenkoli
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
2 tlk (à 400 g) säilykekirsikkatomaatteja (esim. Mutti)
½ tl suolaa

Lisäksi
350 g tuorenauhapastaa tai 280 g kuivapastaa
(lehtipersiljaa silputtuna)

  1. Leikkaa silakkafileet pitkittäin kahteen osaan. Vedä halutessasi paloista nahka pois.
  2. Pese sitruuna. Raasta siitä 1 tl kuoren keltaista osaa ja purista 0,5 dl mehua kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita marinadin aineet keskenään. Lisää marinadiin silakkafileet ja anna marinoitua jääkaapissa noin tunti.
  3. Kastiketta varten suikaloi fenkoli. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota fenkolia ja sipuleita muutama minuutti sekoitellen. Lisää tomaattisäilykkeet ja suola. Anna hautua noin 20 minuuttia.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Kaada marinadi ja silakat hautuneeseen tomaattikastikkeeseen ja kuumenna hetki. Lisää joukkoon kypsä, valutettu pasta. Viimeistele halutessasi lehtipersiljalla. Sekoita ja tarjoile heti.

Vinkki: Voit valmistaa ruoan myös muikkufileistä.

Testattu Marttakeittiössä


Hiilijalanjälki
1.39 kg CO2 ekv
  • Energia 564 kcal/annos
  • Rasva 23.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Proteiini 26.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 70.2 g
  • Sokerit 9.6 g
  • Kuitu, kokonais- 6.4 g
  • Natrium 974.5 mg
  • Kalsium 175.8 mg
  • Rauta 5.7 mg
  • C-vitamiini 24.7 mg