Pasta marinoiduista silakoista
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/03/martat_kala_aineisto_pasta_marinoidusta_silakasta_h1-1-rotated.jpg
Pasta marinoiduista silakoista
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
400 g silakkafileitä
Marinadi
1 sitruuna (luomu)
3 valkosipulinkynttä
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl timjamia
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
Kastike
½–1 fenkoli
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
2 tlk (à 400 g) säilykekirsikkatomaatteja (esim. Mutti)
½ tl suolaa
Lisäksi
350 g tuorenauhapastaa tai 280 g kuivapastaa
(lehtipersiljaa silputtuna)
- Leikkaa silakkafileet pitkittäin kahteen osaan. Vedä halutessasi paloista nahka pois.
- Pese sitruuna. Raasta siitä 1 tl kuoren keltaista osaa ja purista 0,5 dl mehua kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita marinadin aineet keskenään. Lisää marinadiin silakkafileet ja anna marinoitua jääkaapissa noin tunti.
- Kastiketta varten suikaloi fenkoli. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota fenkolia ja sipuleita muutama minuutti sekoitellen. Lisää tomaattisäilykkeet ja suola. Anna hautua noin 20 minuuttia.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kaada marinadi ja silakat hautuneeseen tomaattikastikkeeseen ja kuumenna hetki. Lisää joukkoon kypsä, valutettu pasta. Viimeistele halutessasi lehtipersiljalla. Sekoita ja tarjoile heti.
Vinkki: Voit valmistaa ruoan myös muikkufileistä.
Testattu Marttakeittiössä
1.39 kg CO2 ekv
- Energia 564 kcal/annos
- Rasva 23.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
- Proteiini 26.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 70.2 g
- Sokerit 9.6 g
- Kuitu, kokonais- 6.4 g
- Natrium 974.5 mg
- Kalsium 175.8 mg
- Rauta 5.7 mg
- C-vitamiini 24.7 mg
Pääraaka-aineet
-
280 gMakaroni, pasta
-
700 gTomaatit, murskattu, säilyke
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 iso annos (100.0 g)Salaattifenkoli
-
0.25 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlTimjami, tuore
-
4 rklRypsiöljy
-
15 gValkosipuli
-
50 gSitruunamehu
-
400 gSilakkafilee