Pasta-soijarouhevuoka

Valmistusohje

6 dl (tummaa) makaronia
vettä makaronien keittämiseen
suolaa
1 ½ dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
mustapippuria
ripaus chilimaustetta
munamaito:
8 dl maitoa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
pinnalle:
tomaattia
juustoraastetta
vuoan voiteluun:
rypsiöljyä

  1. Keitä soijarouhetta noin 5 minuuttia liemikuutiolla maustetussa vedessä.Valuta keitinvesi pois, jos tarpeen.
  2. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä miltei kypsäksi ja kaada vesi pois.
  3. Hienonna sipuli ja paista sitä ja soijarouhetta pannulla tilkassa öljyä.
  4. Lisää tomaattipyree, soijakastike ja mausteet.
  5. Riko kananmunat kulhoon, vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito, mausta ripauksella suolaa.
  6. Laita voideltuun uunivuokaan puolet makaroneista.
  7. Lisää sipuli-soijarouheseos ja loput makaronit.
  8. Kaada munamaito vuokaan. Koristele halutessasi puolitetuilla kirsikkatomaateilla ja juustoraasteella.
  9. Paista laatikkoa uunissa 175°C:ssa tunnin verran.