Valmistusohje

7─8 dl tuoretta nokkosta
2 rkl öljyä
2─3 valkosipulinkynttä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
mustapippuria

pinnalle:
ruohosipulia
persiljaa
fetajuustoa

  1. Keitä nokkosia vähässä vedessä pari minuuttia.
  2. Valuta hyvin lävikössä käsin painellen ja leikkele vähän pienemmiksi.
  3. Kuumenna öljy kasarissa.
  4. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, auringonkukansiemenet ja nokkoset. Anna muhia hiljakseen muutama minuutti.
  5. Lisää tilkka vettä, jos seos näyttää kuivuvan.
  6. Lisää lopuksi kermaa.
  7. Mausta juuri ennen ruokailua suolalla ja pippurilla.
  8. Ripottele pinnalle yrttejä ja murustettua fetaa.

    Tarjoa keitetyn pastan kanssa.

Ainesosat

  • 7 1/2 dl
    Nokkonen
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 8 g
    Valkosipuli
  • 1 dl
    Auringonkukansiemen
  • 1 dl
    Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 2 rkl
    Ruohosipuli
  • 2 rkl
    Persilja
  • 50 g
    Juusto, fetajuusto, vuohenmaito, öljyssä

Reseptin ravintosisältö

Energia 320 kcal/annos
  • C-vitamiini 134.2 mg
  • Rauta 5.2 mg
  • Kalsium 537.5 mg
  • Natrium 486.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.9 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.9 g
  • Proteiini 12.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
  • Rasva 27 g
Jaa sivu