Pastakastike nokkosista
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_9196.jpg
-
Avainsanat:
- Dipit ja marinadit
- Gluteeniton
- Kastikkeet
- Kasvisruoat
- Kesä
- Kevät
- Munaton
- Villivihannekset
Valmistusohje
7─8 dl tuoretta nokkosta
2 rkl öljyä
2─3 valkosipulinkynttä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
mustapippuria
pinnalle:
ruohosipulia
persiljaa
fetajuustoa
- Keitä nokkosia vähässä vedessä pari minuuttia.
- Valuta hyvin lävikössä käsin painellen ja leikkele vähän pienemmiksi.
- Kuumenna öljy kasarissa.
- Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, auringonkukansiemenet ja nokkoset. Anna muhia hiljakseen muutama minuutti.
- Lisää tilkka vettä, jos seos näyttää kuivuvan.
- Lisää lopuksi kermaa.
- Mausta juuri ennen ruokailua suolalla ja pippurilla.
- Ripottele pinnalle yrttejä ja murustettua fetaa.
–
Tarjoa keitetyn pastan kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 27 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
- Proteiini 12.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.9 g
- Sokerit 2.1 g
- Kuitu, kokonais- 4.9 g
- Natrium 486.6 mg
- Kalsium 537.5 mg
- Rauta 5.2 mg
- C-vitamiini 134.2 mg
Ainesosat
-
50 gJuusto, fetajuusto, vuohenmaito, öljyssä
-
2 rklPersilja
-
2 rklRuohosipuli
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 dlRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
-
1 dlAuringonkukansiemen
-
8 gValkosipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
7 1/2 dlNokkonen