Valmistusohje

7─8 dl tuoretta nokkosta
2 rkl öljyä
2─3 valkosipulinkynttä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
mustapippuria

pinnalle:
ruohosipulia
persiljaa
fetajuustoa

  1. Keitä nokkosia vähässä vedessä pari minuuttia.
  2. Valuta hyvin lävikössä käsin painellen ja leikkele vähän pienemmiksi.
  3. Kuumenna öljy kasarissa.
  4. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, auringonkukansiemenet ja nokkoset. Anna muhia hiljakseen muutama minuutti.
  5. Lisää tilkka vettä, jos seos näyttää kuivuvan.
  6. Lisää lopuksi kermaa.
  7. Mausta juuri ennen ruokailua suolalla ja pippurilla.
  8. Ripottele pinnalle yrttejä ja murustettua fetaa.

    Tarjoa keitetyn pastan kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 320 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 27 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
  • Proteiini 12.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.9 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Kuitu, kokonais- 4.9 g
  • Natrium 486.6 mg
  • Kalsium 537.5 mg
  • Rauta 5.2 mg
  • C-vitamiini 134.2 mg
Jaa sivu