Valmistusohje

6 dl tummaa makaronia
vettä makaronien keittämiseen
1 tl suolaa
1 ½ dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
mustapippuria
ripaus chilimaustetta

Munamaito:
8 dl maitoa
2 kananmunaa
ripaus suolaa

Pinnalle:
tomaattia
juustoraastetta

  1. Keitä soijarouhetta noin 5 minuuttia liemikuutiolla maustetussa vedessä.
  2. Valuta keitinvesi pois, jos tarpeen.
  3. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä miltei kypsäksi ja kaada vesi pois.
  4. Hienonna sipuli ja paista sitä ja soijarouhetta pannulla tilkassa öljyä.
  5. Lisää tomaattipyree, soijakastike ja mausteet.
  6. Riko kananmunat kulhoon, vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito, mausta ripauksella suolaa.
  7. Laita voideltuun uunivuokaan puolet makaroneista.
  8. Lisää sipuli-soijarouheseos ja loput makaronit.
  9. Kaada munamaito vuokaan. Jos haluat, pane päälle viipaloituja tomaatteja ja juustoraastetta.
  10. Paista laatikkoa uunissa 175°C:ssa tunnin verran.

Ainesosat

  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 1/2 dl
    Soijarouhe, vaalea tai tumma
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 kpl
    Kasvisliemikuutio
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 keskikokoinen annos (15.0 g)
    Tomaattisose, tomaattipyree
  • 1 rkl
    Maustekastike, soijakastike
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1/4 tl
    Mausteet, chilijauhetta
  • 8 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/4 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 100 g
    Tomaatti
  • 80 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima

Reseptin ravintosisältö

Energia 306 kcal/annos
  • Rasva 16.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
  • Proteiini 22.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.1 g
  • Sokerit 12.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 1494 mg
  • Kalsium 511.4 mg
  • Rauta 3.2 mg
  • C-vitamiini 8.5 mg

Katso video

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu