Valmistusohje

5 sentin pala purjon valkoista osaa
500 g kukkakaalia
ripaus sahramia
1 rkl voita tai öljyä
5 dl kana- tai kasvislientä
1 dl kuohukermaa
suolaa ja valkopippuria
50 g voita
2 dl maitoa
2 tl persiljaa hienonnettuna

  1. Pese ja pilko purjo ja kukkakaali pieniksi paloiksi. Kuullota vihannekset ja ripaus sahramia voissa tai öljyssä ja lisää kanaliemi. Keitä, kunnes vihannekset ovat kypsiä, eli noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja mausteet, kiehauta.
  2. Lisää lopuksi voi ja maito ja soseuta kuohkeaksi joko sauva- tai tehosekoittimella. Halutessasi voi maustaa keiton esimerkiksi sinihomejuustolla.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*