Pehmeä kukkakaalikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_4400_3-1.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Kesä
- Munaton
- Syksy
Valmistusohje
5 sentin pala purjon valkoista osaa
500 g kukkakaalia
ripaus sahramia
1 rkl voita tai öljyä
5 dl kana- tai kasvislientä
1 dl kuohukermaa
suolaa ja valkopippuria
50 g voita
2 dl maitoa
2 tl persiljaa hienonnettuna
- Pese ja pilko purjo ja kukkakaali pieniksi paloiksi.
- Kuullota vihannekset ja ripaus sahramia voissa tai öljyssä ja lisää kanaliemi.
- Keitä, kunnes vihannekset ovat kypsiä, eli noin 10 minuuttia.
- Lisää kerma ja mausteet, kiehauta.
- Lisää lopuksi voi ja maito ja soseuta kuohkeaksi joko sauva- tai tehosekoittimella.
–
Halutessasi voi maustaa keiton esimerkiksi sinihomejuustolla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
265
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 23.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 15.4 g
- Proteiini 4.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.1 g
- Sokerit 6.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 1198.2 mg
- Kalsium 122.3 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 79.1 mg
Ainesosat
-
1 gramsSpices, saffron
-
2/3 rklPersilja
-
2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
50 gVoi
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
5 dlKanaliemi, laimennettu
-
1 rklVoi
-
500 gKukkakaali
-
10 gPurjosipuli
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus