Ainesosat

  • 10 g
    Purjosipuli
  • 500 g
    Kukkakaali
  • 1 rkl
    Voi
  • 5 dl
    Kanaliemi, laimennettu
  • 1 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 50 g
    Voi
  • 2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 2/3 rkl
    Persilja
  • 1 grams
    Spices, saffron

Reseptin ravintosisältö

Energia 265 kcal/annos
  • C-vitamiini 79.1 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 122.3 mg
  • Natrium 1198.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Sokerit 6.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.1 g
  • Proteiini 4.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 15.4 g
  • Rasva 23.9 g

Valmistusohje

5 sentin pala purjon valkoista osaa
500 g kukkakaalia
ripaus sahramia
1 rkl voita tai öljyä
5 dl kana- tai kasvislientä
1 dl kuohukermaa
suolaa ja valkopippuria
50 g voita
2 dl maitoa
2 tl persiljaa hienonnettuna

  1. Pese ja pilko purjo ja kukkakaali pieniksi paloiksi. Kuullota vihannekset ja ripaus sahramia voissa tai öljyssä ja lisää kanaliemi. Keitä, kunnes vihannekset ovat kypsiä, eli noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja mausteet, kiehauta.
  2. Lisää lopuksi voi ja maito ja soseuta kuohkeaksi joko sauva- tai tehosekoittimella. Halutessasi voi maustaa keiton esimerkiksi sinihomejuustolla.