Ainesosat

  • 4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 dl
    Lese, ruislese
  • 80 g
    Perunahiutale
  • 1 1/2 rkl
    Sokeri
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 50 g
    Hiiva
  • 5 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea

Reseptin ravintosisältö

Energia 87 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.1 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 3.3 mg
  • Natrium 107.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 2.3 g

Valmistusohje

20–24 kpl

4 dl vettä
½ dl ruis- tai kauraleseitä
1 pussi (noin 80 g) perunahiutaleita
1 ½ rkl sokeria
1 tl suolaa
½ dl öljyä
1 pussi kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja

  1. Lämmitä vesi 42°C:seksi (kättä lämpimämpää) ja kaada se leivontakulhoon.
  2. Sekoita nesteeseen leseet, perunahiutaleet, sokeri, suola ja öljy.
  3. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon.
  4. Alusta taikinaan jauhot.
  5. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
  6. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo osat tangoiksi.
  7. Leikkaa tangot 10–12 palaan ja taputtele ohuiksi leipäsiksi.
  8. Nosta viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja kohota liinan alla.
  9. Paista 225°C:ssa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Jaa sivu