Valmistusohje

200 g voita
2 dl sokeria
250 g maitorahkaa
1 keltuainen
1–2 tl vaniljasokeria
puolen sitruunan mehu
2 rkl mantelirouhetta
2 rkl rusinoita tai korintteja
2 dl kuohu- tai vispikermaa

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää rahka, keltuainen, vaahdoksi vatkattu kerma ja mausteet.
  3. Kaada pasha valumaan ohuella kankaalla vuorattuun pashamuottiin, siivilään tai kahvisuodattimeen.
  4. Aseta muotin alle astia, johon neste voi valua.
  5. Nosta pasha jääkaappiin tulleentumaan.

    Kumoa se seuraavana päivänä ja korista hedelmillä ja kermavaahdolla.

Ainesosat

  • 200 g
    Voi
  • 2 dl
    Sokeri
  • 250 g
    Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
  • 20 g
    Kananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
  • 1/4 dl
    Sitruunamehu
  • 15 g
    Manteli
  • 2 rkl
    Rusina
  • 2 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 1 1/2 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 395 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.7 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 69.9 mg
  • Natrium 187.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 25 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.3 g
  • Proteiini 4.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 19.3 g
  • Rasva 30.7 g
Jaa sivu