Ainesosat

  • 600 g
    Silakkafilee
  • 1 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 25 g
    Voi

Reseptin ravintosisältö

Energia 303 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.6 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 138.2 mg
  • Natrium 421.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.3 g
  • Proteiini 25.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
  • Rasva 18.7 g

Valmistusohje

1 kg silakoita tai
600 g silakkafileitä
1 dl ruisjauhoja
suolaa, valkopippuria
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
Paistamiseen: voita tai margariinia

  1. Perkaa ja huuhtele silakat kylmässä vedessä. Poista selkäruodot ja selkäevät. Sekoita voipaperin päällä jauhot ja mausteet. Levitä puolet fileistä nahkapuoli alaspäin jauhoseoksen päälle. Ripottele fileille hiu­kan suolaa, pippuria ja hienonnettua tilliä. Nosta loput fileet päälle ja jauhota pihvit toiselta puo­lelta.
  2. Pane pihvit pannulle, kun rasva on hiukan ruskis­tunut. Paista pihve­jä noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolen. Tarjoa perunasoseen ja salaatin kera.
  3. Silakkapihvit voit kypsentää myös uunissa leivin­paperin päällä 225°C:ssa 15 – 20 minuuttia. Täl­löin pihvejä ei pidä jauhottaa.