Resepti

1 kg silakoita tai
600 g silakkafileitä
1 dl ruisjauhoja
suolaa, valkopippuria
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
Paistamiseen: voita tai margariinia

  1. Perkaa ja huuhtele silakat kylmässä vedessä. Poista selkäruodot ja selkäevät. Sekoita voipaperin päällä jauhot ja mausteet. Levitä puolet fileistä nahkapuoli alaspäin jauhoseoksen päälle. Ripottele fileille hiu­kan suolaa, pippuria ja hienonnettua tilliä. Nosta loput fileet päälle ja jauhota pihvit toiselta puo­lelta.
  2. Pane pihvit pannulle, kun rasva on hiukan ruskis­tunut. Paista pihve­jä noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolen. Tarjoa perunasoseen ja salaatin kera.
  3. Silakkapihvit voit kypsentää myös uunissa leivin­paperin päällä 225 asteessa 15 – 20 minuuttia. Täl­löin pihvejä ei pidä jauhottaa.

Jätä kommentti

*