Valmistusohje

500 g kypsiä kasviksia (perunaa, porkkanaa, parsakaalia)
200-400 g tähteeksi jäänyttä keitettyä tai paistettua kalaa, lihaa, makkaraa tai broileria
(juustoraastetta)

Kuorrutuskastike:
4 dl nestettä (maitoa, kasvisten tai kalan keitinlientä)
4 rkl vehnäjauhoja
1 dl kylmää nestettä
mausteita
1-2 dl juustoraastetta
1 muna

  1. Lado kuoritut viipaloidut tai paloitellut kasvikset ja peratut kalan tähteet voideltuun uunivuokaan.
  2. Voit lisätä myös juustoraastetta joukkoon.
  3. Mittaa neste kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Sekoita kylmä neste ja vehnäjauhot tasaiseksi suurukseksi esimerkiksi tiiviskantisessa lasitölkissä.
  5. Lisää suurus koko ajan sekoittaen nesteeseen. Kypsennä muutaman minuutin ajan.
  6. Lisää juustoraaste, mausteet ja muna vähän jäähtyneeseen kastikkeeseen.
  7. Kaada kuorrutuskastike vuokaan, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta paistos uunissa 250°C:ssa.

    Vinkki!
    Tähteeksi jääneestä spagetista voit valmistaa paistosta sekoittamalla siihen kastikkeen tähteen tai kasviksia, kalaa, lihaa tai broileria ja kuorruttamalla sen kuorrutuskastikkeella.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 347 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 12.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
  • Proteiini 33.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29 g
  • Sokerit 7.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Natrium 852.8 mg
  • Kalsium 312.1 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • C-vitamiini 53.6 mg
Jaa sivu