Valmistusohje

500 g kypsiä kasviksia (perunaa, porkkanaa, parsakaalia)
200-400 g tähteeksi jäänyttä keitettyä tai paistettua kalaa, lihaa, makkaraa tai broileria
(juustoraastetta)

Kuorrutuskastike:
4 dl nestettä (maitoa, kasvisten tai kalan keitinlientä)
4 rkl vehnäjauhoja
1 dl kylmää nestettä
mausteita
1-2 dl juustoraastetta
1 muna

  1. Lado kuoritut viipaloidut tai paloitellut kasvikset ja peratut kalan tähteet voideltuun uunivuokaan.
  2. Voit lisätä myös juustoraastetta joukkoon.
  3. Mittaa neste kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Sekoita kylmä neste ja vehnäjauhot tasaiseksi suurukseksi esimerkiksi tiiviskantisessa lasitölkissä.
  5. Lisää suurus koko ajan sekoittaen nesteeseen. Kypsennä muutaman minuutin ajan.
  6. Lisää juustoraaste, mausteet ja muna vähän jäähtyneeseen kastikkeeseen.
  7. Kaada kuorrutuskastike vuokaan, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta paistos uunissa 250°C:ssa.

    Vinkki!
    Tähteeksi jääneestä spagetista voit valmistaa paistosta sekoittamalla siihen kastikkeen tähteen tai kasviksia, kalaa, lihaa tai broileria ja kuorruttamalla sen kuorrutuskastikkeella.

Ainesosat

  • 200 g
    Peruna, kuorittu
  • 150 g
    Porkkana
  • 150 g
    Parsakaali, brokkoli
  • 300 g
    Broileri, rintafilee, paistettu, nahaton
  • 4 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 4 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 60 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima

Reseptin ravintosisältö

Energia 347 kcal/annos
  • C-vitamiini 53.6 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • Kalsium 312.1 mg
  • Natrium 852.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Sokerit 7.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29 g
  • Proteiini 33.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
  • Rasva 12.7 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu